Lokalne vijesti

Tradicionalni sportski susreti dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Srednjobosanske županije

Tradicionalni sportski susreti dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Srednjobosanske županije u subotu su održani u Vitezu.

 

Domaćin je bila mjesna Udruga dragovoljaca na čelu s predsjednikom Karlom Grabovcem, a natjecanja su održana u Gradskoj sportskoj dvorani. Nastupile su momčadi deset općinskih udruga, iz Kiseljaka, Kreševa, Fojnice, Busovače, Viteza, Novog Travnika, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Bugojna, Jajca i Travnika, a natjecali su se za pobjedničke pokale u šahu, stolom tenisu, potezanju konopa, odbojci i malom nogometu.

Pobjednički pokal u šahu osvojila je Busovača, dok je drugo i treće mjesto pripalo Jajcu i Vitezu. U stolnom tenisu najbolja je bila Busovača, Vitez je bio drugi a Novi Travnik treći. Momčad Busovače bila je najbolja i u potezanju konopa, a drugo i treće mjesto pripalo je Gornjem Vakufu-Uskoplju i Travniku. Najbolje odbojkaše imala je Fojnica, te Vitez i Kreševo, a u malom nogometu pobjednički pokal osvojila je momčad Viteza, drugo mjesto pripalo je Kiseljaku, a treće Novom Travniku.

Okupljenim dragovoljcima Domovinskoga rata, sada sportašima, obratili su se predsjednik srednjobosanske županijske Udruge, Drago Smoljo i predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara. Natjecateljima u Gradskoj sportskoj dvorani obratio se i predsjednik Općinskog vijeća i kandidat za načelnika Viteza, Tomislav Bošnjak Matić koji je i otvorio natjecanje.

Prigodna priznanja najboljim uručili su Karlo Grabovac, predsjednik Udruge dragovoljaca Viteza, brigadir Dragan Vinac i Drago Smoljo predsjednik UDVDR-a Srednjobosanske županije, dok je pokal za ukupnu pobjedu momčadi Busovače, uručio Tomislav Bošnjak Matić.

Ovaj lijepi sportski ugođaj i druženje dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata dijelom su pratili i predsjednik UDVDR-a HZ – HB Nikica Tomić, predsjednik ŽO HDZ-a BiH, Nikola Grubešić, predsjednik županijske Skupštine, Josip Kvasina, general bojnik, Željko Glasnović, kandidat za Sabor Republike Hrvatske iz XI izborne jedinice i predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara. Početku natjecanja prethodilo je polaganje cvijeća i paljenje svijeća uz spomen-obilježje palim braniteljima Viteza.

 

 

(Izvor: Vitez.info.)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend