Lokalne vijesti

Tokom protekla 24 sata na području KSB prijavljeno je 5 krivičnih djela

 

Dana 31.08.2016. godine oko 11,40 sati u PS Travnik prijavljeno je da je na njivi zasađenoj kukuruzom u mjestu Donja Trebeuša, općina Travnik pronađeno beživotno tijelo osobe inicijala M.G. rođen 1964.godine. Uviđaj na licu mjesta izvršili su službenici Sektora kriminalističke policije, gdje je utvrđen osnov sumnje da je osoba smrtno stradala usljed udara električne struje, koja je bila postavljena oko zasada kukuruza. Struju je, prema dosadašnjim saznanjima, postavio vlasnik njive E.Š. rođen 1957.godine iz Travnika, kako bi zaštitio zasade od divljih životinja, ali je stradali ostvario kontakt sa provodnicima i tom prilikom smrtno stradao. Zbog sumnje da je vlasnik njive počinio krivično djelo „Teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine“ iz člana 328. KZ FBIH isti je lišen slobode i u toku je njegova kriminalistička obrada, a po okončanju iste, biće podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici policije na području Srednjobosanskog kantona otkrili su izvršioce 3 krivična djela izvršena u ranijem periodu od strane nepoznatih izvršilaca. Tako je otkriven izvršilac krađe u benzinskoj pumpi Eurotank u Vitezu, a osumnjičeni je A.J. rođen 1980.godine iz Viteza. U Gornjem Vakufu – Uskoplju otkriven je izvršilac krivičnog djela oštećenja tuđe svari, koje je izvršeno dana 14.08.2016.godine u mjestu Voljice, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, na štetu Z.Z., a osumnjičeni je Z.-K.I. rođen 1993.godine iz Gornjeg vakufa-Uskoplja. Na području Jajca, otkriveni su izvršioci teške krađe motornog vozila marke Renault-Megan, koja je izvršena dana 05.08.2016.godine u mjestu Bravnice, općina Jajce. Vozilo su obilaskom terena pronašli policijski službenici, a radeći na otkrivanju izvršilaca utvrđen je osnov sumnje da je izvršilac ovog krivičnog djela osoba inicijala S.P. rođen 1990.godine iz Jajca. Protiv svih osumnjičenih će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.  

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su  3 slučajeva narušavanja javnog reda i mira,  a radi se o 1 slučaju učestvovanja u tuči, 1 slučaju naročito drskog ponašanja i 1 slučaju ostali prekršaji. U prekršajima su učestvovale 4 osobe.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba lakše povrijeđena.

 

Iz saobraćaja su isključena 4 vozila i 3 vozača motornih vozila, uručeno je 98 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirana su 20 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend