Lokalne vijesti

Tijekom proteklog vikenda na području KSB prijavljeno 5 krivičnih djela


Tijekom proteklog vikenda na području KSB  prijavljeno je 5 krivičnih djela.

Dana 13.01.2019.godine u 06,35 sati u PS Travnik prijavljeno je da je u naselju Kalibunar, općina Travnik, u ugostiteljskom objektu pronađeno beživotno tijelo muške osobe. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u saradnji sa kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja navedenog događaja.

Prilikom vršenja uviđajnih radnji na licu mjesta ustanovljeno je da se radi o krivičnom djelu ubistva, u kojem je smrtno stradao H.T., rođen 1961.godine iz Travnika.

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvijetljavanju predmetnog ubistva, službenici policije su utvrdili da se u vezu sa ovim krivičnim djelom dovodi ženska osoba, rođena 1977.godine iz Travnika. Ona je lišena slobode i nakon završene kriminalističke obrade biće predata nadležnom kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  PROMETA

Evidentirano je 18 prometnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže, a 3 osobe lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 584 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 338 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz prometa su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 23 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su 2 vozila.

MUP KSB

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend