Lokalne vijesti

Tijekom ekshumacije kod Travnika pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe

Posmrtni ostaci jedne osobe pronađeni su tijekom ekshumacije na lokalitetu Mala Bukovica, na području općine Travnik, a pretpostavlja se da se radi o žrtvi koja je nestala na tom području 1993. godine.

“Ekshumacija je završena. Prema podacima Instituta za nestale osobe (INO) BiH, pretpostavlja se da se radi o Marku Lovrinoviću, koji je nestao 1993. godine. Ipak, to će sa sigurnošću biti poznato nakon izuzimanja koštanih uzoraka i DNK analize”, kazala je glasnogovornica INO BiH Emza Fazlić.

Posmrtni ostaci prebačeni su u prosekturu groblja Prahulje, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička vještačenja, javila je Fena.

Ekshumacija na lokalitetu Mala Bukovica započela je jučer ujutro, a izvršena je po naredbi Suda BiH i pod rukovodstvom Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, nakon što su počele aktivnosti na ekshumaciji, prilikom iskopavanja pronađena su minsko-eksplozivna sredstva, najvjerojatnije zaostala iz proteklog rata.

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe (INO) BiH Emza Fazlić tada je kazala kako je istražitelj Tužiteljstva BiH, pod čijim nadzorom se provodi, pozvao deminerski tim koji će ukloniti minsko-eksploziva sredstva.

(Fena)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend