The Rolling Stones izdaju knjigu fotografija

The Rolling Stones će svoju 50. obljetnicu obilježiti (između ostaloga) i izdavanjem monografije s preko 700 fotografija – od njihovog prvog nastupa do današnjih dana. Zasad je poznato da će se u monografiji od 700 fotografija biti 300-tinjak biti u boji, kao i da su mnoge preuzete iz arhiva lista Daily Mirror. Neke fotografije snimio je Philip Townsend, fotograf koji je snimio prvu fotografiju benda. Osim slikovnih materijala, u knjizi će se navoditi i izjave članova benda.

Knjigu jednostavnog naziva ‘The Rolling Stones: 50’ objavit će izdavačka kuća Thames & Hudson.

U izjavi na službenom sajtu Rollingstones.com ističe se: “Ovo je naša priča o 50 fantastičnih godina. Počeli smo kao blues bend koji je nastupao po klubovima, a kasnije smo punili najveće svjetske stadione nastupima koje u početku nitko od nas nije mogao n i zamisliti. Izdanje smo sami uredili, a ono donosi najbolje od najboljih fotografija i raznih popratnih materijala iz naših vlastitih arhiva i drugih izvora”.

Ronnie Wood je nedavno izjavio da je bend “na rubu” da odluči krenuti na svjetsku turneju: “Bilo bi lijepo, zar ne? Sad smo na rubu te odluke. Ne znam što će se desiti, ali svi osjećamo da dugujemo sami sebi i drugima da nešto napravimo tim povodom.”Monografija ‘The Rolling Stones: 50’ pojavit će se u knjižarama 12. srpnja, na dan kada je bend održao svoj prvi koncert u poznatom londonskom klubu Marquee. (mtv.com.hr)