Glazbene vijesti

The Bastardz i Daria Hodnik u singlu “Anđeli”

Legendarna zagrebačka pop funk grupa The Bastardz i vrhunska pjevačica Daria Hodnik predstavljaju singl “Anđeli”. Riječ je o odlično izvedenoj plesnoj jazz pop pjesmi, zaraznog i pamtljivog refrena, koja je inspirirana i posvećena rođenju kćeri Zorana Jaegera Jexa, gitarista i osnivača benda. Singlom “Anđeli” The Bastardzi obilježavaju točno 21 godinu od objavljivanja prvog, danas kultnog EP-a  “Your Love” (Aquarius Records, 1995.), koji je zasjeo na prva mjesta svih tadašnjih TOP lista.

Autor glazbe je Zoran Jaeger Jex, koji je u suradnji s Nenom Todorić Mehmeti napisao i tekst, aranžman su napravili Jex, Ivan Premelč – Ivek i Gojko Tomljanović, a za miks i glazbenu produkciju su zaslužni Oleg Colnago i Jex.

The Bastardzi su osnovani 1990. godine u Zagrebu, iza sebe imaju šest albuma (četiri studijska te po jedan live i kompilacijski), mnoge uspješne singlove, brojne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu, a poznati su i po činjenici da u sastavu uvijek imaju ponajbolje domaće glazbenike.

Nakon kraće diskografske stanke, The Bastardzi krajem prošle godine snimaju nekoliko pjesama i odlučuju nastaviti s radom u novoj postavi, u kojoj su uz Jexa, skladatelja, gitarista i osnivača, stalni suradnici Alen Svetopetrić na bas gitari, Gojko Tomljanović na klavijaturama, saksofonist Ivan Premelč – Ivek te sjajni glazbeno bračni par Dalibor Dado Marinković na bubnjevima i Daria Hodnik, zasigurno jedan od najboljih vokala na ovim prostorima. Prvi rezultat njihove suradnje je pred Vama – izvrstan singl “Anđeli”!

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend