Sport

Težak posao čeka novog trenera Viteza Vjerana Simunića

Prije desetak dana u NK Vitez došao je Vjeran Simunić u, rekli bismo, bez ikakvoga ustezanja, kaotično stanje. Došao je u vrijeme nakon ispadanja Viteza iz Premijer lige, kada je ovaj klub ostao bez više od 20 igrača, bez trenera, bez Uprave…

Lud čovjek ili entuzijast
A to može samo “lud čovjek” ili pak nogometni trener entuzijast, a takav je, nema dvojbe za sve one koji ga bolje poznaju, bivši hajdukovac, trener internacionalac, koji je nakon povratka iz Azije vodio Imotski, Solin i Zadar.
Otkuda Vjeran u Vitezu, pitamo ga.
– Dolazio sam u Vitez više puta, najviše kao trener Čelika, a sa Šibenikom u Vitezu bio sam i na pripremama. Upoznao sam ovu sredinu, stekao više dobrih prijatelja, a prije petnaestak dana, jedan od njih, Anto Šakić Bolfo, nazvao me i pitao bih li preuzeo Vitez. Znao sam da je Vitez ispao iz Premijer lige pa sam prijatelja upitao kakva je situacija, na što ću u Vitezu naići. Odgovorio mi je iskreno, stanje je loše, nema igrača, nema novaca, nema Uprave, ali postoji nekolicina ljudi koji su ostali uz klub i koji žele pomoći, održati klub na životu. Jer, reći ću slikovito, “kuća je srušena, izgorjela, ostalo je zgarište, ostali su temelji” i ime nekada snažnog nogometnog kolektiva. I evo me, a vi sada slobodno recite ludog li Vjerana Simunića – kazao je.
Kaže nam Simunić: – Skupili smo, skrpali smo 17 – 18 igrača, bez podcjenjivanja s “brda s dola”, iz deset, petnaest sredina, općina, naselja, klubova iz raznih rangova, treniramo i radimo, a čelnicima kluba, Draganu Baškaradu, Jozi Miškiću i Igoru Šantiću rekao sam: Ovo što imamo, radi se uglavnom o mladim neiskusni igrači, s određenim potencijalom, željni afirmacije, ali bez 5-6 iskusnih i dobrih igrača nemamo šanse zadovoljiti i najminimalnije ambicije – ostanak u Prvoj ligi. I, evo, vratio nam se iskusni Tomislav Ivičić kojeg poznajem iz Zadra i Miljenko Bošnjak iz GOŠK-a Gabela, dvojica kapitalaca za Vitez u situaciji u kojoj se nalazi. Obećano mi je da će uskoro dovesti još trojicu, četvoricu iskusnih igrača, a to bi onda mogla biti druga i drugačija, povoljnija nogometna priča. Nadam se da će tako i biti – kaže nam u jednom dahu iskusni trener Vjeran Simunić.
Susret s juniorima Čelika
Vitežani su već odigrali dvije pripremne utakmice i obje izgubili. Igrali su, naime, na turniru u Visokom i izgubili od domaćina Bosne, također federalnog prvoligaša 2:1. Za danas je dogovorena utakmica u Vitezu s juniorima Čelika iz Zenice, a u nedjelju, 4. kolovoza, s Bosnom iz Visokog će biti generalna proba pred nastavak prvenstva i dolazak u Vitez (11. kolovoza) Olimpika iz Sarajeva…
– Treba nam još utakmica, kada bismo imali partnere, igrali bismo svaki drugi dan, pa zovemo, tražimo potencijalne protivnike – kaže Simunić i dodaje kako će mu u stručnom stožeru “desna ruka” biti nekadašnji igrač Viteza, u više navrata član stručnog stožera u svom matičnom klubu, u protekloj sezoni trener juniora NK Vitez Robert Perković.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend