Lokalne vijesti

Telemach donirao Bolnici Travnik opremu vrijednu 30.000 KM

Kompanija Telemach, u okviru obilježavanja deset godina postojanja u BiH, donirala je Bolnici Travnik projekt izgradnje kompletne telekomunikacijske infrastrukture uz prateću opremu u vrijednosti od 30.000 KM.

Realizacija projekta pomoći će procesu kompletne digitalizacije internog uslužno-zdravstvenog sustava Bolnice Travnik, prenosi Fena.

“Implementacija projekta unaprijedit će i modernizirati tijek praćenja procesa zdravstenih usluga, od dijagnosticiranja do liječenja svih građana s područja kompletnog Kantona Središnja Bosna, umanjit će papirologiju i ubrzati distribuciju dijagnostičkih nalaza, poboljšati sustav pretrage interne dokumentacije bolnice, te u konačnici unaprijediti kvalitetu rada i razmjenu informacija”, navodi ‘Telemach’ u priopćenju za javnost.

Predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije, Hajdi Mostić, istaknula je kako je spomenuta donacija simbioza onog što ovu kompaniju već 10 godina pokreće, uključujući napredne servise koje pruža i najsuvremenije tehnologije koje uvodi na tržište, uz podršku i posvećenost zajednici i društvu čiji je ponosni član, stavljajući tehnologiju u službu građana.

“Svjesni smo koliko je sektor zdravstva ključan za sve nas, pogotovo u razdoblju u kojem se trenutno nalazimo, stoga se nadamo da će zdravstvenim radnicima Bolnice Travnik posao biti, barem djelomice, olakšan. Odjeli za dijagnostiku, laboratorij, liječničke sobe, sofisticirani medicinski uređaji, administracija, ali i novi objekt koji će služiti za dijagnostiku koristeći tehnologiju magnetne rezonance, bit će uz našu pomoć, uskoro spojeni u jednu mrežu. Donacija je znak podrške kao i zahvalnosti svim hrabrim i neumornim zdravstvenim radnicima za sve ono što oni čine za nas”, poručila je Mostić.

Kako se nadalje navodi, u zgradu Bolnice Telemach će instalirati optičku infrastrukturu, te uvezati sve prostorije koje su bitne za funkcioniranje bolnice, a kao dio projekta Telemach će postaviti i besplatni WIFI servis za sugrađane, posjetitelje i pacijente bolnice na svim prijemnim odjelima i ambulantama u okviru Bolnice Travnik.

“Počašćeni smo ukazanom podrškom kompanije Telemach BiH, koji će zahtjevnu svakodnevnicu osoblja, ali i ostalih korisnika Bolnice Travnik u budućnosti učiniti znatno lakšom. Donacija kompanije Telemach će ubrzati proces dijagnostike i liječenja, što je zdravstvenoj ustanovi izuzetno važno. Posebno se zahvaljujemo i što je Telemach pored ovako vrijedne donacije, odlučio i osigurati nam i uslugu interneta u prostorijama za čekanje, što će sigurno pacijentima, ali i njihovim bližnjima, pomoći da im vrijeme u bolnici brže i ugodnije prođe”, izjavio je prim. dr. Mirsad Granov, direktor JU Bolnica Travnik.

Kompanija Telemach ove godine slavi desetljeće poslovanja u Bosni i Hercegovini i donira sredstva za 10 ustanova u 10 gradova.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend