Lokalne vijesti

Tešku krađu u Busovači počinila dvojica Vitežana

MUP KSB objavio je Informaciju za javnost, u kojoj su sadržani svi elementi iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira, sigurnosti prometa i drugoga, evidentirani u protekla 24 sata na području srednje Bosne.

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela, a radi se o 3 krivična djela teške krađe, 2 krivična djela oštećenje tuđe stvari i 1 krivično djelo nasilje u porodici.

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Zajedničkim radom službenici PS Busovača i PS Vitez otkrili su izvršioca krivičnog djela teške krađe izvršeno 19.11.2013.godine u Busovači. Osumnjičeni za ovo krivično djelo su osobe sa područja Viteza, inicijala O.R. rođen 1976.godine i I.S. rođen 1979.godine, protiv kojih će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su  2 slučaja narušavanja javnog reda, a radi se o 1 slučaju učestvovanja u tuči i 1 slučaju naročito drskog ponašanja. Prekršaje su počinile ukupno 4 osobe.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda  u kojima su 2 osobe lakše povrjeđene. Iz saobraćaja je isključeno  6 vozila i 4 vozača motornih vozila, uručena su 63 prekršajna naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirano je i 57 prekršaja mobilnim radarom.

(URED KOMESARA)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend