Tattoo Ivan Vidović: Tattooantrum studio na novoj adresi u Vitezu

Dolaskom ljeta i ljepšeg vremena sve je više onih koji žele ukrasiti svoju kožu nekom lijepom slikom ili imenom drage osobe. U Vitezu se tetoviranjem bavi par osoba, a jedan od njih je Ivan Vidović s kojim smo porazgovarali.

Kao prvo kada si se počeo baviti tetoviranjem i otkuda ti uopće ta ideja?

Tetoviranjem kao stalnim poslom počeo sam se baviti prije 13  godina, iako sam još dosta ranije radio to više iz hobija nego kao ozbiljan posao. Danas tetoviranje i nije više toliki bauk kao recimo prije, kada su se tetovirane osobe povezivale sa svakojakim kriminalnim miljeom i danas se tetoviraju svi slojevi društva.

Za neupućene, koliko je ili nije opasno tetoviranje?

Za neupućene bi predložio da pažljivo biraju svog tattoo majstora. Rizici od prenosivih bolesti postoje naravno, ali u današnje vrijeme su svedeni na minimum obzirom da se danas posao radi mnogo sofisticiranijom opremom, koja je u principu gotovo sva za jednokratnu uporabu (izuzev mašine). Mnoge moje kolege koje se bave ovim poslom složit će se da je tattoo studio današnjice mjesto koje je izrazito čisto, čak i čistije od mnogih liječničkih ordinacija. Moj moto je higijena prije svega.

Tko se želi tetovorati, i ima li tu uopće neko pravilo?

Naša dužnost kao tattoo majstora je procijeniti tko se smije a tko ne smije tetovirati (znamo svi koje su rizične skupine, npr. ovisnici o teškim drogama itd). Važno je napomenuti da se maloljetnim osobama ne dozvoljava tetoviranje osim ako nisu došli u prisustvu jednog roditelja.


Imaš li neku poruku za one koji se tek namjeravaju tetovirati?

Poruka za one koji se tek namjeravaju tetovirati bila bi ta da prethodno istraže sve opcije ,počevši od odabira svog majstora kao i odabira motiva za tetovažu, jer se često dešava da još u roku od par godina nakon tetovaže požale što su odabrali motiv koji im ne predstavlja ama baš ništa, i onda žele preko toga uraditi nešto drugo, a to je izrazito zahtjevan i naporan posao.

Gdje te mogu pronaći ti koji se žele tetovirati, adresa, kontakt telefon?

Tattooantrum studio- adresa GMS Vitez na drugom katu, na Instagramu Tattooantrum a broj telefona 063/263-056.