Vijesti iz BiH

Svjetski poznati lanac restorana brze usluge KFC uskoro otvara svoje prve restorane u BiH

Svjetski poznati lanac restorana brze usluge KFC koji uskoro otvara svoje prve restorane u BiH je za glavni sastojak svojih jela odabrao dobro poznatu piletinu Ovako, kao domaću kompaniju koja mnogo polaže na kvalitet i najviše svjetske standarde.

U skladu s visokim i zahtjevnim standardima franšize koje se odnose na kvalitet proizvoda, zdravstvenu ispravnost i sigurnost hrane, te dobrobit životinja, zatim HACCP standardom, a pogotovu u segmentu sigunosti hrane jer se radi sa svježom piletinom, brend Ovako je nakon implementacije dodatnih franšiznih procesa zajedno s timovima iz KFC-a i kompanije Tastra (nositelja licence za BiH) odobren kao domaći proizvođač koji je zadovoljio sve uvjete i visoke kriterije koje je postavljen od YUM korporacije, koja je vlasnik KFC brenda.

„Nakon prvih informacija o dolasku brenda KFC na tržište BiH bili smo opredijeljeni da upravo mi kao najveći proizvođač piletine u BiH budemo odobreni dobavljač i to se i ostvarilo. Iznimno nam je zadovoljstvo i čast biti partner KFC-a. Od samog osnivanja do danas polagali smo veliku pažnju kvalitetu naših proizvoda. Jedina smo kompanija u BiH koja je prošla rigorozne i striktne zahtjeve jednog od najvećih svjetskih lanaca brze hrane čiji je kompletan koncept baziran na pilećem mesu. Kao kompanija smo opredijeljeni da gradimo pouzdana partnerstva koja će rezultirati dodatnim vrijednostima i koja će omogućiti da našim kupcima uvijek ponudimo više“ – izjavila je Emina Džafić Krpan, Marketing Direktor Akova Grupe.

KFC je specijaliziran za svježe prženu piletinu koja se čuva pod strogim uvjetima i koja ne sadrži transmasnoće jer se piletina prži u ulju od mješavine ulja suncokreta i uljane repice u fritezama – koje je dokazano kao najzdravije za prženje hrane. Svježe pileće meso koje će KFC u BiH koristiti od strane Mesne industrije Ovako posjeduje Halal certifikat koji između ostalog dodatno standardizira način dobivanja, obrade i pripreme proizvoda. Pored ovog certifikata, Akova Grupa posjeduje i HACCAP, ISO 9001, ISO 14 001.

„Ključni faktori kod izbora partnera su nam bili: kvalitet, zdravstvena ispravnost i sigurnost hrane, te dobrobit životinja. Sve smo to pronašli u Mesnoj industriji Ovako kao našem jedinom odobrenom dobavljaču svježeg pilećeg mesa u BiH. Mi smo prepoznali u Ovako kompaniji entuzijazam, profesionalnost i veliku predanost ispunjenju najvećih svjetskih standarda. Radujem se ovoj izuzetnoj suradnji i veliko mi je zadovoljstvo što će najveća mesna industrija u BiH stajati uz ovaj svjetski poznati brend“ – izjavio je Mehmed Pozderac, direktor kompanije TASTRA, koja je ekskluzivni nositelj KFC franšize za BiH. Kompanija TASTRA dijelom je Aptha korporacije, sastavljene od većeg broja kompanija, sa sjedištem u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo, kompanija Ovako je najveći proizvođač proizvoda od pilećeg mesa na domaćem tržištu. Veliku pažnju posvećuje kontroliranoj proizvodnji „od jajeta do trpeze“ što samim proizvodima daje garanciju vrhunskog kvaliteta, sigurnosti i zdravstvene ispravnosti. Kroz provođenje dobre higijenske i proizvođačke prakse, HACCP i HALAL certifikatima kompanija OVAKO zaokružuje cjelokupni sustav kontrole od farme do stola.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend