Lokalne vijesti

Svi na noge, Nirmela Kurtović treba našu pomoć

Upoznati smo sa trenutnim stanjem Zeničanke Nirmele Kurtović, koja već dugi vremenski period vodi jako tešku bitku za život.

U posljednje vrijeme, stanje ove lijepe Zeničanke se pogoršalo, a ona se trenutno nalazi u Istanbulu. Kako je istakla Mirela Kurtović, Nirmelina sestra, jučer je ovoj mladoj Zeničanki rađena kolonoskopija i gastroskopija zbog toga što se nije moglo ustanoviti mijesto krvarenja rađena je magnetna rezonanca: “U toku tih pregle Nirmela je izgubila mnogo krvi tako da je primila 10 litara krvi jer je hemoglobin pao na 2.5 te je bila životno ugrožena. Na magnetnoj rezonanci otkrivena su dva mjesta u tankom crijevu u ogranku vene odakle je krvarila. Doktor nam je rekao da hitno mora uraditi operativni zahvat i zaustaviti krvarenje u suprotnom ako se bude čekalo došlo bi do većih kompikacija pa bi joj se morala odstraniti crijeva da bi ona ostala u životu. Dali su nam ugovor u kojem je pisalo da će taj operativni zahvat koštati preko 20.000 eura u zavisnosti od materijala kojeg budu koristili tokom zahvata. Meni ništa drugo nije preostalo nego da pristanem na to i odmah su Nirmelu podvrgli tom zahvatu.

Mame grada Zenice, na čelu sa Natašom Krišto-Gigović, odlučili su se za veliku humanitarnu akciju, koja će se održati u petak u 11 sati ispred Robne kuće “Bosanka”, na kojoj će građani Zenice još jednom biti na velikom ispitu humanosti.

Kako je za naš portal istakla Nataša i ovog puta građani će kupovinom kolačića, unikatnog nakita, ručno rađenih predmeta pomoći Nirmeli u prikupljanju sredstava za operaciju: “Kupovinom kolačića, nakita ili nekog drugog izloženog predmeta donirate sredstva za našu Nirmelu. Vi birate cijenu onoga što kupite, a ja pozivam sve Zeničanke i Zeničane da se odazovu i ovaj put te nam pomognu da spasimo još jedan mladi život”, dodaje inicijatorica ove akcije Nataša Krišto-Gigović.

Dođite danas 9.12.2016.god.  u 11 sati ispred Robne kuće “Bosanka” i pomozimo Nirmeli da pobjedu ovu veliku životnu bitku.

nirmelanirmela 2

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend