Sveti Nikola obradovao mališane u Mošunju i Biloj; u nedjelju paketići za djecu iz Gornje Večeriske

Sveti Nikola, djeci posebno drag svetac, i ove je godine obradovao mališane diljem svijeta, pa tako i iz Viteza.

Prvo je, još jučer, posjetio “Robertovo” i darovao najmlađe stanovnike Mošunja, kojima ni kiša nije zasmetala da s roditeljima provedu jedan lijep dan i dan za pamćenje.

Iz Osnovne škole “Bila” su nam javili da je sveti Nikola posjetio i njih, a druženje je, uz posebno pripremljen program za dolazak omiljenog sveca, proteklo u ugodnoj atmosferi. Sveti Nikola je najmlađim učenicima podijelio paketiće, a oni su mu recitirali, plesali i pjevali. Kako im je obećao, i iduće će godine navratiti u ovu školu, jer vjeruje da će djeca i dalje biti dobra.

Blagdanske paketiće u nedjelju, 12. prosinca 2021. godine, dobit će i više od 70 mališana iz Gornje Večeriske. Kako su za Radio Vitez potvrdili organizatori ove akcije, inače mještani Gornje Večeriske, zaduženi za organizaciju tradicionalne “GE-VE večeri”, druženje će početi u 14 sati na igralištu kod Škole u Gornjoj Večeriskoj, a zabave neće nedostajati ni onim starijima. Naime, najavljuju i kuhano vino, kobasice i druge delicije, koje će ugrijati sve one koji će nedjelju provesti u Gornjoj Večeriskoj.  

(Radio Vitez)