Lokalne vijesti

Svečano obilježena 28. obljetnica utemeljenja OO HDZ BiH Busovača

Prigodnim programom svečano je obilježena 28. obljetnica HDZ BiH, Općinskog odbora Busovača.

 

Obljetnici je nazočilo visoko izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom HDZ BiH, predsjedateljem Predsjedništva BiH i predsjednikom HNS-a BiH dr. Draganom Čovićem.

Svečanost obilježavanja 28. obljetnice utemeljenja OO HDZ BiH Busovača počela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju u čast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Zatim je uslijedila radna sjednica OO HDZ BiH Busovača, kojoj je nazočilo i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH.

Predsjednica OO HDZ BiH Busovača Mirjana Plavčić upoznala je izaslanstvo i okupljene s radom Općinskog odbora i s političkim, ekonomskim i socijalnom stanjem u općini Busovača. U okviru sjednice, predsjednik HDZ-a BiH dr. Čović uručio je članske iskaznice utemeljiteljicama i utemeljiteljima OO HDZ BiH Busovača, uz iskrene čestitke i zahvalnost na doprinosu koji su dali u osnivanju OO HDZ-a BiH Busovača.

Nakon radne sjednice uslijedila je Svečana akademija u kinu „Theatre“ u Busovači.

Na početku Svečane akademije, nakon intoniranja himne hrvatskog naroda i odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, nazočnima se obratila predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača Mirjana Plavčić.

“Protiv umora borimo se radom, protiv straha borimo se odlučnošću i jedinstvom, protiv iseljavanja borimo se ostankom, protiv nemoći borimo se pobjedom”, istaknula je predsjednica Plavčić te dodala: “Pokazat ćemo da vođeni programom HDZ-a BiH, ujedinjeni od vrha do posljednjeg člana, možemo na pravi način odgovoriti povijesnim obvezama koje su pred nama.”

Nazočnima se obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna Radoje Vidović istaknuvši: “U proteklih 25 godina suočavali smo se s mnogim izazovima, prijetnjama i podmetanjima. Unatoč svemu tome, večeras ovdje vidimo da smo uspjeli, jer večeras slavimo ovu značajnu obljetnicu, zahvaljujući Vašoj organiziranosti, hrabrosti i odlučnosti. Uvjeren sam da ćemo zajedno, svjesni trenutka u kojem se nalazimo, uspjeti da pokažemo da smo ovdje, da je ovo naša zemlja i da ćemo opstati u Središnjoj Bosni kao suveren narod.”

Uputivši iskrene čestitke u povodu 28. obljetnice utemeljenja OO HDZ BiH Busovača, nazočnima se obratio i predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović: “Od srca vam čestitam 28. obljetnicu OO HDZ BiH Busovača, a na poseban način svim utemeljiteljima od srca veliko hvala što su prepoznali projekt organiziranja hrvatskog naroda koji nas i danas vodi. I danas, uz sva iskušenja, moramo izaći kao pobjednici, kao voditelji hrvatskog naroda. Okupili smo Hrvatski narodni sabor kako bi poslali jasnu poruku o jedinstvu hrvatskog naroda. HDZ BiH danas ima preko 40 000 članova, i unatoč tome sto trpimo odlazak mladih ljudi, i dalje imamo odgovornost da mobiliziramo hrvatski narod. Na nama je da svima stavimo do znanja da se je može birati umjesto nas, ni u Busovači, ni u Županiji Središnja Bosna, ni na bilo kojoj drugoj razini vlasti”, kazao je predsjednik HDZ-a BiH i Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Zabavni dio programa uveličali su nastupi glazbene skupine “Ivančice i prijatelji”.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend