Lokalne vijesti, Vijesti iz BiH

Svečano obilježavanje godišnjice osnutka PPN Vitezovi

Svečano i skromno danas je u Vitezu obilježena 24 – a godina osnutka jedne od najznačajnijih postrojbi Domovinskog rata s prostora Lašvanske doline – PPN Vitezovi.  Obilježavanje je započelo svetom misom zadušnicom za sve poginule i umrle pripadnike postrojbe posebnih namjena Vitezovi i sve poginule bojovnike i civile Domovinskog rata, koju je u župnoj crkvi u Vitezu, predvodio župnik fra Velimir Bavrka.

„Ljudsko pamćenje je kratkoročno i ljudi brzo zaboravljaju“, istaknuo je u svojoj propovijedi viteški župnik fra Velimir Bavrka, „Ali naš životni put i naša žrtva ostaju upisani u vječnom pamćenju koje ne zaboravlja. A svi oni koji su dali svoje živote za svoje bližnje i sve nas moraju ostati i ostali su upamćeni“.

Svetoj misi prisustvovali su bivši pripadnici postrojbe, članovi obitelji i prijatelji. Svečano obilježavanje 24. godišnjice osnutka postrojbe nastavljeno je paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća ispred spomen obilježja poginulog zapovjednika postrojbe pukovnika Darka Kraljevića i njegovog suborca Josipa Plavčića Đokca.  Svečano obilježavanje 24. obljetnice osnutka PPN Vitezovi nastavljeno je druženjem bivših pripadnika postrojbe, članova obitelji i prijatelja

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend