Vijesti iz BiH

Svečana promocija 25. klase vojnika u Centru za osnovnu obuku (FOTO)

Na lokaciji vojarne “Zaim Imamović” upriličena je svečana ceremonija povodom prijema 25. klase kandidata u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u početnom činu vojnika.

Polaganjem svečane prisege 180 pripadnika od kojih su 22 žene, pokazali su spremnost da se pridruže ispunjavanju misije i zadataka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ceremoniji su nazočili zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za podršku za resurse brigadir Mrković, načelnik stožera Zapovjedništva za obuku i doktrinu brigadir Petrušić, član povjerenstva za prijem u OS BiH brigadir Bradić. 

Na samom početku ceremonije obratio se zapovjednik COO pukovnik Alem Kaplan, koji je kandidatima poručio da iz Centra za osnovnu obuku odlaze s uspješno usvojenim osnovnim vojničkim znanjima, vještinama i standardima koji su potrebni da časno služe u svojim budućim zapovjedništvima i postrojbama, čestitao im je na budućem zvanju i dodao da časno nose uniformu OS BiH i kvalitetno izvršavaju buduće zadatke.

Zapovjednik Kaplan je ovom prilikom zahvalio vojnim i civilnim licima Centra za osnovnu obuku, a posebno zapovjednicima desetina, vodova i četa koji su imali odgovoran zadatak da obuče kandidate osnovnim vojnim vještinama i čestitao im na pokazanom profesionalizmu i uspješno izvršenim zadacima obuke.

Kandidatima i nazočnim gostima obratio se i načelnik stožera Zapovjedništva za obuku i doktrinu brigadir Petrušić koji je u ime Zapovjedništva za obuku i doktrinu pozdravio sve nazočne te istakao da su kandidati ovom obukom samo započeli proces obučavnja za vojni poziv, a kroz rad u postrojbama će nastaviti obučavanje za svoj poziv. Brigadir je dodao da mu je drago što među kandidatima vidi i 22 pripadnice, što dokazuje da ravnoprvno zauzimaju mjesto u OS BiH, te je svima zaželio osobnu i obiteljsku sreću, zdravlje i ispješnu vojnu karijeru.

Veliki trud i zalaganje pokazali su svi kandidati na obuci, a najbolje rezultate tijekom obuke 25. klase vojnika postigli su: Ratko Đukić, Irma Šandal i Grgur Ćorić, koji su ovom prilikom i pohvaljeni.

(Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend