Vijesti iz BiH

Svečana prisega XXII. klase vojnika OS BiH – 204 kandidata pristupilo u OS BiH

U Centru za osnovnu obuku u Pazariću, nakon uspješno završene osnovne vojničke obuke koja je trajala 12 tjedana, 204 kandidata, među kojima su 33 žene, položili su prisegu i pristupili u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga BiH.


Tim je povodom upriličena svečana ceremonija kojoj je, osim obitelji kandidata, nazočio i veliki broj zvanica.


Dobrodošlicu je poželio zapovjednik Centra za osnovnu obuku, pukovnik Alem Kaplan.
„Ulaganje u mlade ljude je jamac razvoja i uspjeha Oružanih snaga BiH, pa je stoga danas veliki dan za naše Oružane snage u pogledu zanavljanja kadrova. Centar za osnovnu obuku ima privilegiju da izvodi osnovnu vojničku obuku i da prvi utječe na kandidate, ugrađuje im vojne
vrijednosti, pa je na nama velika odgovornost“, rekao je Kaplan.

Kandidatima je poručio da su izabrali jedno od najčasnijih zanimanja, te da je njihova položena prisega za služenje i očuvanje interesa Bosne i Hercegovine najbolji način na koji se može služiti svojoj domovini i svim njenim građanima. Poželio im je svako dobro i puno uspjeha u radu.

Nazočnima se obratio i zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za podrške OS BiH, brigadir Rusmir Mrković, koji je kandidatima 22. klase čestitao na uspješno završenoj obuci te zaželio uspjeh u nastavku profesionalne vojne karijere.

Na kraju svečanosti uručene su pohvale kandidatima koji su postigli najbolje rezultate.

(Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend