Sve traženije upute ‘kako izbrisati Facebook profil’

Ako u Googleov padajući meni (Google Suggest), koji pretrage dovršava na temelju cjelokupnog i nedavnog pretraživanja, počnete tipkati How do I delete… (Kako ću izbrisati…), dovršit će taj query izrazom … my Facebook account (svoj Facebook račun). Ta fraza naći će među predloženim upitima, i to na prvome mjestu.

Facebook ne dopušta lako brisanje profila sa svojih stranica, međutim sve je više korisnika koji preko Googlea pokušavaju doznati kako to napraviti.  Imajte, pak, na umu da deaktivacija profila na Facebooku nije isto što i njegovo brisanje. Čak i kada deaktivirate svoj profil, vaši prijatelji i dalje će vam moći slati pozivnice, tagirati fotografije s vašim imenom ili vas pozivati da se priključite u grupe. Tek ako i to isključite, više nećete dobivati e-mailove i pozivnice prijatelja.

Zbog novih promjena koje je uveo Facebook, a koje ugrožavaju privatnost korisnika ove najpopularnije društvene mreže na svijetu, raste broj onih koji ne žele više imati posla s Facebookom. Funkcija Google Suggest ponekad nas iznenadi zaista smiješnim izrazima, međutim ova slika koju smo skinuli s Googleove tražilice upućuje na ozbiljnije probleme koje muče korisnike FB-a.

Kako, dakle, izbrisati račun na Facebooku? To je popriličan pothvat, piše Read Write Web. Među rezultatima Googleove pretrage na prvom mjestu bit će neslužbena grupa na Facebooku pod nazivom “Kako trajno izbrisati svoj Facebook račun”.

Na ovoj stranici pronaći ćete gumb za brisanje. No, čak i ako izbrišete svoj račun, moći ćete ga vratiti ako se ulogirate u roku dva tjedna. Vaš profil više se neće pojavljivati u rezultatima pretraga ni na Facebooku ni na Googleu.  Izvor: Net.hr