Sport

Sve je spremno za proglašenje najboljih sportaša SBK

Danas je u Travniku održana sjednica Organizacionog odbora „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2017. godinu”, na kojoj je zaključeno kako je sve spremno za manifestaciju, koja će biti održana 23. 02. 2018. godine i na kojoj će biti nagrađeni najbolji sportisti i sportistkinje.

 

Neki od najboljih rezultata i takmičara na evropskom nivou dolaze iz našeg Kantona. Ne samo da imamo masovnost, nego imamo i kvalitet. Vrhunski rezultati dolaze iz našeg Kantona”, kazala je Katica Čerkez, ministrica obrazovanja nauke kulture i sporta SBK/KSBK, koja je ujedno i predsjednica Organizacionog odbora manifestacije, naglašavajući kako su ovakve i slične manifestacije najbolja promocija sporta i mladih i uspješnih ljudi.

Dopredsjednik Organizacionog odbora i načelnik Općine Novi Travnik, Refik Lendo rekao je kako je ova općina poduzela sve da Manifestacija prođe na najbolji mogući način.

Zahvalnost pokrovitelju manifestacije Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSBK, domaćinu Općini Novi Travnik i svim sponzorima izrazio je predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB, Mirsad Ibrišimbegović.

Organizacioni odbor podržao je i odluke Ocjenjivačkog žirija, a nagrade i priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim radnicima bit će uručene na svečanosti, koja će se održati 23. 02. 2018. godine u Domu kulture i Novom Travniku sa početkom u 18,00 sati uz prigodan muzički program.

Manifestacija „Izbora najboljih sportista Kantona za 2017. godinu“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB. Generalni sponzor je sportski brend No.1, zlatni sponzor je Općina Novi Travnik, srebrni sponzori su Bingo d.o.o. Tuzla, Flash team Gornji Vakuf/Uskoplje, a bronzani Tiskara Humac, Gornji Vakuf/Uskoplje, BSI Jajce, Dom projekt –  Travnik,  Ecotok Travnik,  KSC  Bugojno , ORŠK  Novi Travnik, d store – Centar tehnike,  Croatia Osiguranje.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend