Sutra naoblaka, poslijepodne i u noći na petak susnježica i snijeg

PROGNOZA VREMENA ZA 20.01.2022 (Četvrtak)., jača  naoblaka koja  će u  drugoj polovini dana u nizinama uvjetovati kišu, a u višim područjima snijeg.

U noći na petak i u nizinama bi kiša prešla u slab snijeg. Vjetar slab, prije podne južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 21.01.2022 (Petak)., u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno. U jutarnjim satima slabije padavine. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa sjevera se očekuje u noći na subotu. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 9 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 22.01.2022 (Subota)., pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2, na jugu zemlje do 1, najviša dnevna temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 7 stupnjeva.