Svijet

Suspendirano 3.000 necijepljenih zdravstvenih radnika u Francuskoj

U Francuskoj je suspendirano 3.000 zdravstvenih radnika i obustavljena im je isplata plaća zbog odbijanja cijepljenja protiv COVID-19.

Ministar zdravstva Olivier Veran rekao je da su radnici dobili pisano obavještenje da prime barem jednu dozu prije određenog roka, piše britanski Guardian.

Veran je rekao da je “nekoliko desetaka” dalo ostavku umjesto da primi cjepivo, ali s procijenjenih 2,7 milijuna zdravstvenih radnika u Francuskoj, “nastavak zdravstvene zaštite je osiguran”, rekao je.

U srpnju je predsjednik Emmanuel Macron poručio osoblju u bolnicama i staračkim domovima, kao i onima u vatrogasnoj službi da imaju rok do 15. rujna da budu djelomično ili potpuno cijepljeni.

Francuska krovna zdravstvena organizacija Sante Publique procjenjuje da manje od 12 posto bolničkog osoblja i oko šest posto ljekara u privatnoj praksi nije cijepljeno.

Trenutno je nešto manje od 47 milijuna Francuza u dobi od 12 i više godina potpuno cijepljeno, što predstavlja 81,4 posto populacije; 86,1 posto je primilo najmanje jednu dozu.

(Fena)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend