Lokalne vijesti

Suradnja DVD Stari Vitez i Fakulteta za tehničke studije Travnik

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stari Vitez, koje je oslonac i podrška Fakultetu za tehničke studije Travnik, nesebično nudi svoje resurse za praktični rad i upoznavanje studenata s izazovima koje nosi zvanje inženjera sigurnosti i zaštite na radu i zaštite od požara.

DVD Stari Vitez ssnovano je 1965. godine i u svojoj dugoj povijesti može se pohvaliti uspješnim radom i mnogobrojnim intervencijama koje su spašavale ljudske živote i imovinu. Ono po čemu je ovo Društvo posebno su aktivnosti koje provodi u svakodnevnom životu, od gašenja požara, spašavanje života i materijalnih dobara, prijevoza vode za stanovništvo, pranje ulica i dezinfekcija, do provjere ispravnosti i servisa vatrogasnih aparata za početno gašenje požara, ispitivanja hidrantske mreže, te obuka za treće osobe iz oblasti zaštite od požara.

Njihove aktivnosti nisu ograničene samo na općinu Vitez i Kanton Središnja Bosna, nego sa svojim ekipama nesebično pružaju pomoć gdje god to treba širom BiH.

Ovim Društvom upravlja i rukovodi student Fakulteta tehničkih studija, a studenti FTS-a su i članovi ovog Društva i obavljaju vrlo važne i odgovorne poslove, te primjenjuju svoja znanja i vještine koje su spoj teorijskih znanja i praktičnog rada. Njihova vrata otvorena su ne samo za sve studente koji žele osjetiti izazove poziva vatrogasca i upoznati se s konkretnim aktivnostima kroz obavljanje stručne prakse i istraživanja u cilju izrade završnih radova I i II ciklusa.

Fakultet je zahvalan na uspješnoj suradnji koju nastavljaju i dalje s (novim) planovima za buduće generacije studenata studijskog smjera Sigurnost i zaštita na radu i zaštita od požara.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend