Zanimljivosti

Sunčano vrijeme do kraja mjeseca, ali i u studenome

Toliko željeno sunce konačno je stiglo. Premda, i posljednjih dana bilo je nestabilnosti, ne u tolikoj mjeri kako je bilo do prošlog tjedna.

Dnevne temperature su narasle i do 25 stupnjeva na jugu Hercegovine. Što se nadolazećih dana tiče, u prognozi neovisnog meteorologa Zorana Zadre stoji da nas očekuju sunčani i ugodni jesenski dani, a tijekom vikenda oslabit će i bura koja je pojačavala dojam hladnoće. Zadro prognozira sunčano vrijeme i do sredine idućeg tjedna, što će osobito razveseliti one koji su katolički blagdan Svih svetih i Dušni dan odlučili provesti s obitelji, a mnogi moraju i putovati.

Na stranicama Federalnog hidrometeorološkog zavoda stoji kako će do 31. listopada u jutarnjim satima vladati niže temperature, u Bosni čak i u blagom minusu, dok će se u Hercegovini one kretati od 3 do 8 stupnjeva. Što se dnevnih tiče, one u Bosni neće prelaziti 13, a u Hercegovini 16, javlja FHMZ, prenosi Večernji list.

Toplije razdoblje očekuje se od 1. do 9 studenoga. U Bosni će jutarnje temperature rasti i do + 8, a u Hercegovini i do + 11. Što se dnevnih temperatura tiče, studeni također neće opravdati svoje ime barem u prvih desetak dana jer, prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, temperature će u Bosni rasti do 16, a u Hercegovini i do 19 Celzijevih stupnjeva. Prema svemu sudeći, u razdoblju koje je pred nama uživat ćemo u sunčanom vremenu s ugodnim temperaturama.

Podsjetimo, američki Accuweather prognozirao je iznadprosječno toplu i suhu jesen nad ovim prostorima. Napomenuli su ipak kako je moguće olujno nevrijeme, i to zbog toplog zraka.

/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend