Sudbina je u vlastitim rukama

Nakon što su zasluženo savladali Čelik (1 : 0) u petak na svom terenu, veliku prepreku na putu ka ostanku u Premije ligi, u NK Vitez lakše se diše, mada je i dalje na snazi mobilizacija svih raspoloživih snaga.

Jer, još ništa nije gotovo, Borac je pobijedio Slaviju pa su obje momčadi ostale u utrci za remijerligašku luku spasa (Borac ima 32, a Slavija 31 bod), kao i Olimpik (30 osvojenih bodova), koji je Širokom zagorčao život (pobijedio ga 2 : 1), a sebi odškrinuo vrata koja vode ostanku u elitnom bh nogometnom razredu. I sada je posve jasno da će od ove četiri momčadi dvije završiti u nižem rangu natjecanja.

Tri utakmice prije kraja prvenstva Vitez je sa 34 osvojena boda zasjeo na 9. mjestu prvenstvene ljestvice i u najboljoj je poziciji od klubova koji se skupa s njim bore za goli premijerligaški život. Naime, uz bodovnu prednost koju imaju (2; 3; 4 boda) u odnosu na Borac, Slaviju i Olimpik, ni raspored im ne izgleda loš, pa svoju sudbinu u potpunosti drže u svojim rukama. A to, nikako, nije mala stvar. Naprotiv!

Vitez, naime, u srijedu igra s Rudarom u Prijedoru koji je već u nižem rangu natjecanja, ali nikako i bezopasan.

„Pouka nam mora biti pobjeda Drine protiv Slobode u prošlom kolu, pobjeda Olimpika nad Širokim, a sličnih primjera ima još. Rudar ni u snu ne smijemo i nećemo podcijeniti, znamo da lakih utakmica i lakih protivnika nema, svjesni smo da da je Rudar „plutajuća mina“ čoju detonaciju moramo neutralizirati“, kazao je trener Viteza Branko Karačić i istaknuo kako se u stručnom stožeru razmišlja, analizira, planira…kako sve prijetnje, koje mogu „suditi“ i presuditi, osjetiti, prepoznati i neutralizirati.

„Vjerujemo, sve ćemo te zamke izbjeći, imamo dovoljno iskustva, motiva i znanja, pa zašto ne vjerovati u uspjeh. Vrijednim i poštenim radom, discipliniranošću i požrtvovnošću, to moji dećki zaslužuju kao i moji suradnici, svi članovi rukovodstva kluba, naši vjerni navijači“, oprezan ali i optimističan kao i uvijek, je iskusni Branko Karačić.

Na sreću Karačića i njegovih suradnika, momčad je „na okupu“, bez kažnjenih i ozlijeđenih, pa će Vitez u Prijedoru nastupiti u najboljem sastavu. A koja će to jedanaestorica započeti susret još nije odlučeno, poručuju iz stručnog stožera, pa bi sva predviđanja o startnoj postavi bila tek nagađanja.

Izvor: vitez.info