Lokalne vijesti

Sud Novi Travnik: Trostruki ubojica je uračunljiv

Pred Vijećem Županijskoga suda u Novom Travniku, u nastavku suđenja Sabahudinu Habibu, optuženom za trostruko ubojstvo 21. ožujka ove godine u Sokolini kod Donjeg Vakufa, svjedočila je psihijatrica Emira Ejubović, stalna sudska vještakinja, koja je govorila o stupnju uračunljivosti optuženoga.

– Nema elemenata koji bi njegovu punu uračunljivost mogli dovesti u pitanje u vrijeme izvršenja trostrukog ubojstva. Dva puta je bio kod psihijatra nakon izvršenog djela. To reaktivno-depresivno stanje nakon trostrukog ubojstva reakcija je zdrave osobe – objasnila je prim. dr. Emira Ejubović.
Objašnjavajući svoj nalaz, naglasila je kako je u vrijeme izvršenja trostrukog ubojstva postojao negativan afektivni naboj koji je posebno bio izražen prema ubijenom Ševki Draginoviću, a sve je bila posljedica ranijih nesporazuma zbog korištenja ceste, a na to se nadovezala i nelegalna sječa šume.
– Nije postojalo jače afektivno stanje. Tu je bila riječ o kontroliranim radnjama – ustvrdila je Ejubović, objašnjavajući to činjenicama da se optuženi sjeća niza detalja u vezi sa samim događajem. Pokušaj samoubojstva nakon počinjenja kaznenog djela i kasnije Ejubović je obrazložila činjenicom kako je optuženi svjestan da je učinio nešto što nije u skladu sa zakonom, društvenim i vjerskim normama.
Sabahudin Habib optužen je za trostruko ubojstvo Omera Bašića, Ševke Draginovića i Ferida Rahmanovića 21. ožujka ove godine u selu Sokolina nadomak Donjeg Vakufa, a Arnela, Sanela i Avdu Habiba tereti se za sprečavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti. O samom događaju posvjedočili su policajci PP Donji Vakuf Admir Hadžić i Besim Hadžić. Dolaskom na raskrižje u Sokolini nisu znali gdje se odvija svađa. Tijekom razgovora s mještanima obojica policajca posvjedočila su kako su najprije čula kratke, a potom jedan dugi rafal. Uspjeli su doći blizu mjesta događaja, gdje su vidjeli samo tijelo ubijenoga Ferida Rahmanovića. Naređeno im je da se zaštite i čekaju pojačanje, što su i učinili.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend