Lokalne vijesti, Regionalne vijesti

Studenti prava Sveučilišta VITEZ sudjelovali na V. Regionalnom Futura Moot Court natjecanju u Kragujevcu

Studenti fakulteta pravnih nauka Sveučilišta „VITEZ“ osvojili su 4. mjesto na V. Regionalnom Futura Moot Court natjecanju pred Europskim sudom za ljudska prava, održanom u Kragujevcu od 22. do 24. srpnja 2016. g. Natjecali su se studenti prava iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

“Nakon polufinalnog dijela, naš Fakultet je dijelio 3. mjesto s  University American College Skopje sa istim brojem osvojenih bodova u dva meča. Prema pravilima natjecanja, u ovom slučaju jedan bod razlike dodjeljuje se timu koji je u prvoj fazi natjecanja (pismeni dio) imao bolji rezultat te se tako FPN plasirao na 4. mjesto“, kazala je mr. Maja Pločo, viša asistentica na FPN,  koja je uz  doc.dr. Katu Senjak (predavač na FPN) i mr. Bojanu Link, (viša asistentica na FPN) vodila ovaj tim na natjecanje, koje se sastojalo u pisanju pismenih podnesaka i simuliranju usmenog postupka pred Europskim sudom za ljudska prava.

Podsjetimo, Fakultet pravnih nauka Sveučilišta VITEZ jedini je privatni fakultet iz BiH koji se kvalificirao na ovo natjecanje, inače iznimno popularno među studentima prava diljem svijeta.

Pobjednici V. Regionalnog Futura Moot Court natjecanja su studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, čime su se izravno plasirali na Jugoistočno europsko regionalno Moot Court  natjecanje pred Europskim sudom za ljudska prava u travnju 2017. godine.

Natjecanje  je održano u organizaciji švedske međunarodne organizacije Civil Rights Defenders (ex-Swedish Helsinki Committee for Human Rights).

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend