Lokalne vijesti

Studenti FIT-a Sveučilišta/Univerziteta VITEZ izradili sveučilišnu Android aplikaciju UNVI

Inovativni studenti IV. godine Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Sveučilišta/Univerzitet „VITEZ“, Hasan Skopljak (22) i Kenan Hopić (22), izradili su aplikaciju studentskih resursa Sveučilišta/Univerziteta “Vitez” za Android uređaje pod nazivom ‘UNVI’.

„Među malobrojnima smo u BiH koji su razvili vlastitu Android aplikaciju. Rezultat je to višemjesečnih istraživanja javnog mnijenja, prvenstveno studentske populacije o potrebi realizacije jednog takvog informatičkog projekta. Aplikacija. HK development ovu aplikaciju, koja u cijelosti preuzima sadržaje sa sveučilišne/univerzitetske oficijelne web stranice poklanja studentima Sveučilišta/Univerziteta “Vitez”,’ poručio je ovaj kreativni informatički dvojac.

Korištenjem aplikacije UNVI, studenti, profesori, asistenti i svi ostali zainteresirani mogu pronaći informacije koje ih zanimaju, a vezane su za rad i djelovanje naše visokoobrazovne institucije. Uz pregled eNastave, Distance learninga (DL), UniSIS-a,WebMaila i PDS-a, korisnici aplikacije UNVI također, u svakom trenu mogu biti informirani o svim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima Sveučilišta/Univerziteta VITEZ.

Podsjetimo, Skopljak i Hopić odavno su izašli iz anonimnosti razvivši aplikaciju za Android uređaje ‘Mapa grada Travnika’. S tom aplikacijom, na vrlo jednostavan i brz način, saznat ćete sve o gospodarskoj, kulturnoj i turističkoj ponudi grada Travnika. Doznajemo kako u skoroj budućnosti planiraju izraditi i aplikaciju za Vitez i Novi Travnik.

Hasan Skopljak i Kenan Hopić, studenti FIT-a Sveučilišta/Univerziteta VITEZ, još jednom su potvrdili da školujemo stručnjake spremne za informatičku budućnost i najsloženije tržišne izazove.
Android aplikacija UNVI može se besplatno preuzeti na linku https://play.google.com/store/search?q=unvi

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend