Vijesti iz BiH

Stručni kolegij MO i OS BiH o procesu knjiženja perspektivne vojne imovine

U Ministarstvu obrane BiH održana je 8. sjednica Stručnog kolegija na kojoj su najviši predstavnici MO i OS BiH razmatrali realizaciju zaključaka sa 16. sjednice Predsjedništva BiH, održane 2.12.2015. godine, koji se odnose na Ministarstvo obrane i zaključaka s radnog sastanka najviših predstavnika MO i OS BiH s članovima Predsjedništva BiH, održanog dan kasnije, te analizirali aktivnosti na uknjižbi perspektivne nepokretne vojne imovine.

Sjednicom je predsjedala ministrica obrane BiH Marina Pendeš, a sjednici su, pored zamjenika ministra obrane Borisa Jerinića, nazočili tajnik Ministarstva obrane Muhamed Smajić, pomoćnici ministra obrane BiH, načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general pukovnik Anto Jeleč sa svojim zamjenicima generalima Mirkom Tepšićem i Senadom Mašovićem.

Na sjednici su definirani nositelji i rokovi za aktivnosti koje se odnose na realizaciju zaključaka sa sjednice Predsjedništva od 2.12. 2015. godine.

Također, razmatrana su i pitanja s radnog sastanka članova Predsjedništva BiH s najvišim dužnosnicima MO i OS BiH održanog 3.12. 2015. godine, a koja se odnose na: prodaju sekundarne sirovine nastale delaboracijom viškova naoružanja, prodaju motornih vozila, sigurnosti lokacija OS BiH, suradnji s drugim sigurnosnim agencijama, pitanje ishrane u vojarnama OS BiH, rješavanju viškova naoružanja i definiranja vojno-kontroliranog područja. Za ova pitanja su također određeni rokovi i nositelji implementacije.

Na sjednici je tajnik Ministarstva obrane BiH Muhamed Smajić informirao članove Stručnog kolegija o trenutačnom stanju procesa knjiženja perspektivne vojne imovine. Zaključno s danom 14.12.2015. godine, za 23 lokacije je izvršena uknjižba na Bosnu i Hercegovinu ili u posjed Ministarstva obrane BiH.
U narednom razdoblju nadležno Povjerenstvo MO i OS BiH će se personalno pojačati, kako bi se što brže rješavali nedostaci vezani za uknjižbu preostale perspektivne nepokretne vojne imovine.

(Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend