Svijet

Stravična nesreća u Njemačkoj, strahuje se da je 17 osoba poginulo

U saobraćajnoj nesreći autobusa na autocesti na jugu Njemačke do koje je došlo u ponedjeljak ujutro ranjena je 31 osoba, a 17 se smatra nestalima.

 

Autobus u kojem je bilo 48 osoba uključivo dva vozača zaletio se u kamion koji je vozio ispred njega te u potpunosti izgorio. Vozač kamiona je nepovrijeđen.

– Ne možemo isključiti mogućnost da 17 osoba nije uspjelo izaći iz autobusa, rekla je glasnogovornica policije Anne Höfer.

– Do kraja dana ćemo vjerovatno morati proglasiti više smrtnih slučajeva, priznao je drugi glasnogovornik, Jürgen Stadter. Prema Stadteru, autobus je bio pun starijih putnika – radilo se, čini se, o grupi penzionera koji su se vraćali s izleta.

Policija se još uvijek nada, iako su sve manje šanse da se neki od nestalih putnika nalaze na širem području nesreće oko autobusa, te da još uvijek nisu pronađeni. Svih 31 pronađenih putnika pretrpjelo je povrede koje su zahtijevale hitnu medicinsku pomoć.

Više osoba je teško povriješeno, a Welt.de javlja kako su najmanje dvije osobe u životnoj opasnosti. Autobus je putovao iz Lausiza za Nürnberg, a nesreća se dogodila nedaleko od Münchberga danas oko 7 sati ujutro. Zbog nesreće je zatvoren sav saobraćaj na autocesti u oba smjera.

(centralna.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend