Glazbene vijesti

Strane turistkinje kao ljetno osvježenje u novoj pjesmi Zorana Jelenkovića ‘Furešte’!

Furešte‘ je nova pjesma Zorana Jelenkovića koju je uradio zajedno sa sinom Šimom, što nije prva suradnja oca i sina.

Iza sebe imaju nekoliko pjesama kao što su ‘Tvoju kosu ne mogu mrsiti’, ‘Sanjam’, te ‘Gajeta i ankora’, gdje se Šime Jelenković, Zoranov sin, pojavljuje kao autor.

Furešte‘ je brza i vesela dalmatinska skladba koja je rađena u dalmatinskom ‘slengu’, a kao takva odaje dojam podneblja iz kojeg dolazi. Iza teksta i glazbe istoimene pjesme stoji Šime Jelenković, dok je za producentski i aranžerski dio zaslužan sam Zoran.

‘Sama pjesma govori o poznatim i posebnim ‘galebima’, to jest momcima bilo koje dobi, i njihovom udvaranju stranim turistkinjama, ne bi li osvojili njihova srca, te se družili s njima izvjesno vrijeme do dolaska neke nove strane turistkinje, odnosno ‘furešte’, rekao je Zoran.

Kako bi cijela glazbena priča bila potpuna, za vizualni dio pobrinula se ekipa Rudnik Filma, u čijoj pozadini stoje Nemanja Abazović i Mario Đorđević – Noyz, poznatiji kao član hip hop grupe Who See. Radi se o animiranom video uratku kojim su na jedan drugačiji, ali simpatičan način, predstavili ‘Furešte’, novu pjesmu Zorana Jelenkovića, za što i on sam vjeruje kako će ovaj cjelokupni uradak donijeti osvježenje u vrućim ljetnim danima pred nama.

Možemo još samo nadodati kako vjerujemo da će publika prepoznati ‘Furešte’, te uživati u onome što sama pjesma nosi, a kako sve to zajedno izgleda možete pogledati u nastavku:

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend