Vijesti iz BiH

Stotine Zeničana ostaje bez posla: Gradonačelnik uvodi astronomske takse privatnim poduzećima

Komunalne takse po Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama Grada Zenice za uplatna mjesta privatnih priređivača igara na sreću iznosit će i do 50.000 konvertibilnih maraka…

Gradsko vijeće Zenice danas je prihvatilo Prijedlog o posebnim iznosima komunalnih taksi koji će, izravno, utjecati na poslovanje privatnih kladionica u ovom gradu.

Više od 100 uplatnih mjesta, sa preko 200 zaposlenih, ovom će Odlukom ostati bez radnih mjesta, odnosno privatna poduzeća koja se bave igrama na sreću primorana su zatvoriti svoje poslovnice u Zenici. Komunalne takse u Zenici, odlučeno je, povećavaju se astronomski i iznosit će do 50.000 KM godišnje po uplatnom mjestu, poručuju privatni priređivači igara na sreću u FBiH.

Kladionica „Premier“ je, po završetku sjednice u Zenici svojim zaposlenicima priopćila kako će u narednom razdoblju biti primorana pristupiti zatvaranju poslovnica u Zenici.
Svim uposlenicima na području Zenice izražavamo duboko žaljenje zbog ovakvog ishoda, za koji su krivci isključivo gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i gradski vijećnici koji su usvojili ovu Odluku, navode iz kladionice „Premier“.

Naše će poslovanje na području Zenice ubuduće biti nemoguće, odnosno troškovi i nameti premašuju zaradu i dobit, pa se nikakvom ekonomijom ne može naći pozitivna strana priče spomenute Odluke. Šezdesetak zaposlenih Zeničana u poduzeću „Sport Plus“ najvjerojatnije će postati dio statistike Zavoda za nezaposlene, poručuju iz SK „Sport Plus“.

Privatni priređivači izražavaju vjeru u Ustavni sud Federacije BiH te se nadaju kako će Odluku Gradskog vijeća Zenice proglasiti neustavnom, odnosno dokazati da su vijećnici u Zenici postupili protivno odredbama Ustava FBiH.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend