Lokalne vijesti

“Stop nasilju u obitelji”

Jučer su u Jajcu službenici MUP-a Kantona Središnja Bosna u suradnji sa predstavnicima  ICITAP-a (Međunarodni program Ministarstva pravde SAD-a za obuke i pomoć u oblasti kriminalističkih istraga) proveli kampanju pod nazivom „Borba protiv nasilja u obitelji“.

Policijski službenici građanima su dijelili prigodne letke, te im ukazivali pažnju na prisutnost ove pojave u našem društvu i načinima borbe protiv nje. Ovo je bila prilika da se građani upoznaju i sa najvažnijim odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, čijom je dosadašnjom primjenom ostvaren napredak u borbi protiv ove opasne pojave za cijelo naše društvo.

 

Na području Kantona Središnja Bosna tijekom posljednjih nekoliko godina zaprimi se od 70 – 90 prijava godišnje vezanih za nasilje u obitelji. Žrtve nasilja u tim slučajevima najčešće su bile supruge, roditelji, te djeca izvršitelja, koji su u najvećem broju slučajeva muškog spola. U analizi uzroka ove pojave došlo se do zaključka da su najčešći razlozi u lošoj ekonomskoj situaciji, te pojedine ovisnosti – o alkoholu, opojnim drogama ili kocki.

 

Ova kampanja ranije je provođena i na području Travnika i Viteza, a tijekom utorka dana provedena je i na području Bugojna.

 

 

 

 

(izvor:MUP KSB)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend