Regionalne vijesti

Stiže zima: Idući dani donose novo pogoršanje vremena i zahlađenje

U našu zemlju narednih dana stiže snijeg, najavljuju meteorolozi. Žuti meteoalarm na snazi je zbog obilnijih padalina, javlja Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

– Diljem regije danas će biti nestabilno vrijeme povremeno s kišom. Obilna kiša se očekuje na Jadranu i dijelovima uz Jadran, u Hercegovini, jugozapadnoj Bosni, većem dijelu Crne Gore, zatim zapadne, jugozapadne i sjeverozapadne Makedonije. U višim gorskim područjima padat će obilniji snijeg, osobito u gorskim dijelovima Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine – navodi meteorolog na stranici Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna.

 | Autor : Facebook

Četvrtak će u mnogim dijelovima regije ipak biti koliko toliko povoljniji, ujedno i hladniji dan.

– Petak i dani vikenda donose novo pogoršanje vremena uz zahlađenje s oborinama. Pri tome će snijega osim u gorju biti vjerojatno i u većem dijelu nizina kopnene Hrvatske, Bosne, sjevera Hercegovine i Crne Gore, zatim na jugozapadu, zapadu, dijelu sjeverozapadne i središnje Srbije, U zaleđu Dalmacije, ostatku Hercegovine i Crne Gore potkraj vikenda, točnije u nedjelju, zatim noć na ponedjeljak, snježna granica bi se mogla spustiti na nekih 500 metara nadmorske visine. Kako se sada čini u ovim područjima snijega ne bi trebalo biti u nizinama osim eventualne pojave susnježice. Međutim, u danima koji slijede još će se o ovome pisati, jer prognoze oborina još dosta osciliraju. Kako će se po pitanju oborina situacija razvijati kod nas u idućem tjednu više će se svakako znati krajem ovog tjedna.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend