Zanimljivosti

Stiže li nevrijeme u vaš kraj? Uz ove aplikacije neće vam promaknuti niti jedna oluja

Posljednjih nekoliko tjedana pojedine hrvatske regije pogodilo je snažno i razorno nevrijeme praćeno tučom koje je donijelo mnoge probleme građanima i poljoprivrednicima.

Protiv nevremena se nemoguće boriti, ali postoje alati koji će vam pomoći da na vrijeme doznate ide li prema vašem kraju grmljavinsko nevrijeme.

My Lightning Tracker

Ova aplikacija specijalizirala se za praćenje udara gromova diljem svijeta i to gotovo u stvarnom vremenu. Aplikacija je zbog toga dosta korisna jer na vrijeme možete vidjeti približava li vam se grmljavinsko nevrijeme jer aplikacija u obzir uzima lokaciju korisnika.

Aplikacija sadrži mapu koja prikazuje udare gromova kako se pojavljuju, a osim udara u realnom vremenu možete otvoriti i povijesni pregled koji pokazuje u kojim dijelovima svijeta su udari gromova najjači i najčešći.

Uz prikaze na mapi, daleko najvažnija značajka ove aplikacije je to što vam može poslati obavijest ako vam se nevrijeme približava, a radijus unutar kojeg će obavijesti biti aktivirane može se podešavati po želji.

Rain alarm

Ova aplikacija poslat će vam obavijest u trenutku kada se vašoj lokaciji počnu približavati kiša ili snijeg. Rain alarm ne bavi se prognozama i predviđanjem, već koristi podatke u realnom vremenu i po njima javlja hoće li u vašem mjestu padati kiša.

Kad će kiša

Kad će Kiša je vremenska prognoza za središnju Hrvatsku, točnije Zagreb, ali ponekad pokrivaju i mjesta u okolici. Iza njihove prognoze stoje stručnjaci, a ne računalo.

Riječ je o widgetu za pametne telefone koji na početnom ekranu prikazuje posljednju prognozu s Twitter računa @kadcekisa i o tome pravovremeno obavještava korisnika. Uz to omogućuje i brzu posjetu web stranici gdje se može pronaći više informacija.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend