Zanimljivosti

Sportsko druženje uz AUDI B2B RUN utrku okupilo više od 600 trkača i 86 kompanija

Više od 600 trkača okupilo se na prvoj AUDI B2B RUN utrci u glavnom gradu BiH. Pokazavši snažan timski duh, više od 600 trkača okupljenih u 86 timova iz različitih bh. kompanija pretrčalo stazu dugu 5 km na Vilsonovom šetalištu.

 

Bodreni velikim brojem raspoloženih navijača, prvo mjesto u kategoriji malih kompanija pripalo je ekipi Zona d.o.o., u kategoriji srednjih kompanija ekipi Alfa Energy Group, a u kategoriji velikih kompanija ekipi Alma Ras d.o.o.

 

Za najfit kompaniju proglašena je Raiffeisen Bank Bosna i Hercegovina, koja je okupila najveći broj trkača, dok je posebna nagrada za doprinos promociji i razvoju trčanja pripala timu NGO “Marathon” Sarajevo.

 

U pojedinačnoj konkurenciji prvi su do cilja stigli Amela Trožić iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u ženskoj konkurenciji, te Belmin Godinjak iz tima EYOF 2019 d.o.o. u muškoj kategoriji.

 

AUDI B2B RUN utrka, namijenjena isključivo poslovnoj zajednici, na jednom je mjestu okupila zaposlenike  bh. kompanija iz različitih industrija, koji su udruženi u timove od najmanje tri člana branili boje svojih kompanija, te se još bolje povezali s kolegama i ojačali zajedništvo izvan radnog okruženja.

 

Kompanije Porsche BiH i Holdina i Energopetrol, koje potiču bavljenje sportskim aktivnostima uvažavajući njihov pozitivan utjecaj na zdravlje i zadovoljstvo zaposlenika, te povećanje krativnih procesa i inovacija, među prvim su prepoznale važnost aktiviranja zaposlenika kroz jedinstven sportski događaj, te podržale projekat AUDI B2B RUN.

 

Nakon završene utke, takmičari i njihovi navijači opustili su se i zabavili na After Run Party-u powered by Class Plus – Nova goriva za bezbrižniju vožnju, gdje su se okrijepili uz ukusne gurmanske delicije i craft pive, te sumirali utiske nakon trke.

 

Serija B2B RUN utrka nastavlja se i naredne godine, kada će osim Sarajeva trke biti održane u još dva bh. grada.

Više informacija o AUDI B2B RUN utrci možete saznati na www.b2brun.ba, a pratiti nas možete i na B2B RUN Sarajevo Facebook stranici.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend