Sport

Sportska senzacija na Koševu: Sarajlije igraju profesionalni američki fudbal protiv tima iz Slovenije

Jedini bh. klub američkog fudbala KAF Sarajevo Spartans će u subotu, 23. aprila 2016. godine, u 17:00 h, na stadionu Koševo, igrati utakmicu protiv slovenačkog kluba Domzale Tigers. Utakmica se igra u okviru CEFL ( Central European Football League) lige u kojoj se oba pomenuta kluba takmiče po prvi put.

Iako su postojale inicijative da se pokrenu i drugi klubovi američkog fudbala u Bosni i Hercegovini, u Brčkom i Mostaru, KAF Sarajevo Spartans je trenutno jedini aktivni klub u ovom sportu koji egzistira u BiH.

Očekujem dobru utakmicu protiv nama zasad nepoznatog protivnika sa kojim još nismo imali priliku da se susretnemo, a ovo je ujedno i zadnja prilika naših klubova da održe mogućnost za prva dva mjesta u ligi koji vode u play-off. Zasad ta dva mjesta drže klubovi Zagreb Patriots i Kranj Alp Devils”, izjavio je član uprave i kapiten KAF Sarajevo Spartansa Tony Gotovac.

Iako je dosadašnja podrška publike uglavnom bila iz redova prijatelja i obitelji, igrači ovog sarajevskog kluba očekuju podršku svojih sugrađana i sugrađanki u ovoj predstojećoj utakmici na Koševu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend