Zanimljivosti

Speleoronioci iz Italije, Srbije, Švicarske, Austrije i Mađarske u Bosni i Hercegovini

Mostar će i ove godine biti u centru pažnje u ronilačkim krugovima širom svijeta. Naime, u organizaciji Ronilačkog kluba “Neretva”, Interventne spasilačke službe, Reef-a, te GSSuBiH, održaće se četvrti po redu “Balkan Cave summit”. Prema najavama očekuje se još veći odziv gostiju nego proteklih godina.

Svoje učešće najavili su speleoronioci iz Italije, Srbije, Švicarske, Austrije, Mađarske…
Između ostalog, cilj samita je i usklađivanje spasilačkih protokola potrage i spašavanja na vodi, pod vodom i iza sifona. Nosilac ovih aktivnosti je GSSuBiH sa svojim kolegama iz Slovenije, Hrvatske, Poljske, Francuske i BiH.
Ronjenje u prekrasnim kraškim izvorima, prezentacije najvećih proizvođača ronilačke opreme, kao i zanimljiva predavanja i radionice sa roniocima i spasiocima svjetskog glasa i ovaj put će Mostar svrstati u sami vrh speleo ronjenja i pronijeti glas o ljepotama našega kraja širom Europe.

Osim najavljenih učesnika, svoj dolazak su najavili i predstavnici državnih institucija usko vezanih za zaštitu i spašavanje.
“Balkan Cave summit 2016” će se održati u periodu od 10.08 do 26.08, a zvanično otvaranje je u subotu, 20.08. u 19.00 sati, u prostorijama Kluba na adresi Trg 1. maja 2 (Mejdan).
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend