Lokalne vijesti

VITEZ: Krcata kazališna dvorana i maestralna igra Marina Bikića

Vitežani nisu mogli poželjeti ljepši i uspješniji početak najbogatije kazališne sezone u povijesti Viteza, kako su i najavili iz Gradskog kazališta mladih Vitez. 

 

U novu kalendarsku godinu uvela ih je urnebesna komedija, monodrama „Đe ti je pita“. Predstava je to rađena u produkciji GKM-a Vitez, a u kojoj maestralno glavnog junaka ove priče utjelovljuje Marin Bikić.

Kazališna dvorana Vitez bila je ponovno pretijesna za gotovo 400 posjetitelja, koji su još jedan put pokazali koliko cijene rad GKM-a Vitez, a s obzirom da je gledatelja bilo iz gotovo svih općina Središnje Bosne slobodno možemo konstatirati kako je kazalište iz Viteza potvrdilo status kulturnog brenda ove županije, ali i Bosne i Hercegovine.

Publika je nekoliko puta Marina Bikića vraćala na bis pljeskom koji je prekinut kako bi sada već tradicionalno napravili zajedničku fotografiju.

Hit komedija slovenskog autora Antona Drahta, rađena u režiji Marka Mirkovića i maestralnoj glumi Marina Bikića publiku je nasmijala do suza gdje god je igrana. Predstava je ispunjena bosanskim humorom, duhom i temperamentom sažetim u pedesetak minuta. Lik – provodnik je bosanac Ćamil koji nam daje sliku jednog iseljenika koji je pokušao sanjati ‘Američki san’, ali to mu nije uspjelo. Nije uspio odsanjati san jer mu nedostaju ćevapi, rakija, sevdalinke, jarani i naravno pita.

(vitez.info)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend