Sport

Spektakl u Vitezu: Humane zvijezde i prijatelji igrali za bolnicu Novoj Biloj

Jučer, 22. travnja 2016. godine na prepunom stadionu u Vitezu odigrana humanitarna nogometna utakmica između “Humanih zvijezda Hrvatske” i “Prijatelja bolnice”, a s ciljem prikupljanja novca za izgradnju i dovršetak 6. lamele bolnice u Novoj Biloj. Pobjedu su slavile “Humane zvijezde Hrvatske” svladavši domaćine rezultatom 4:6.

Za “Humane zvijezde Hrvatske” nastupili su bivše zvijezde hrvatske reprezentacije, sportski i kulturni djelatnici, iskusni političari, pjevači, glumci…, dok su za ekipu “Prijatelji bolnice” nastupili bh. političari, viteški gospodarstvenici, majstori najljepše sporedne stvari na svijetu – nogometa, te mnoge druge osobe iz javnog života Bosne i Hercegovine.

Utakmica je bila humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni novac bit će doniran u Fond za izgradnju šeste lamele novobiljanske bolnice. Do sad je putem raznih donacija prikupljeno nešto više od milijun konvertibilnih maraka, a svaka buduća donacija bit će oslonac za skori početak radova na izgradnji.

Rezultat utakmice Prijatelji bolnice vs Humane zvijezde Hrvatske 4:6. Četiri gola za Prijatelje bolnice dao je Josip Kupreškić dok su po tri gola za Humane zvijezde dali Goran Vlaović i Mario Stanić. Udruga PRONT bila je inicijator ovog spektakla, a Hrvatska bolnica dr. fra Mato Nikolić bila je realizator ovog projekta.

Na poluvremenu i na kraju susreta je upriličen i prigodan kulturno-zabavni program u kojem su nastupile mlade nade viteškog nogometa, pjevač Amir Kazić – Leo, folkloraši HKD-a Napredak Busovača te drugi.

Izvor: vitez.info

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend