Soldić otkrio kad mu istječe ugovor s KSW-om i najavio svoj sljedeći korak: “Želim se boriti s McGregorom”

Pobjeda najboljeg hrvatskog MMA borca Roberta Soldića protiv Mameda Khalidova i drugi KSWov pojas koji je stavio oko struka odjeknuli su svijetom. Jedan od najpoznatijih MMA medija u svijetu, MMA Junkie, za tu priliku napravio je veliki intervju s rastućom hrvatskom zvijezdom.

Roberta Soldića smatraju neslužbeno najboljim borcem na svijetu izvan UFC-a, a omjer od 20 pobjeda i samo tri poraza, uz 19 završetaka, čini ga vrlo zanimljivim najboljoj svjetskoj promociji, koja bi uskoro mogla zakucati na njegova vrata.

Naime, slijedi mu vrijeme pregovora jer je otkrio kako ima ugovor s KSW-om na samo još jednu borbu. Poslije pobjede protiv Mamedova najavio je kako bi želio pokušati uzeti pojas i u poluteškoj kategoriji najpoznatije europske MMA organizacije pa bi to mogla biti ta jedna borba koju još mora odraditi, a poslije će sjesti za stol s KSW-om i vidjeti što dalje.

Dvije su opcije, novi ugovor s Poljacima ili ugovor s Danom Whiteom…

“Imam još jednu borbu u KSW-u. Borit ću se vjerojatno u lipnju i poslije toga sam slobodan. Moj agent mora porazgovarati sa šefovima KSW-a i poslije tog razgovora ćemo vidjeti. Želio bih se okušati protiv najboljih na svijetu, a oni su u UFC-u“, započeo je Soldić za MMA Junkie.

“Ljudi često misle da je UFC sve. Teško je to objasniti. UFC je UFC, broj jedan u ovom svijetu. Kad sam započeo s MMA-om, gledao sam UFC. To je san, ideal. Kad odem na pripreme u SAD, svi moji sparing partneri znaju za KSW, ali nitko ga ne gleda. U Europi smo popularni, pay-per-viewi se dobro prodaju, dvorane su pune, ali u ringu se bore uglavnom Europljani. U UFC-u su svi najbolji na svijetu.“

“Borci me poštuju i ne jer ne znaju protiv koga sam se sve borio, što je KSW uopće i tko je Roberto? Ali, jednog dana kad odem u UFC, ništa me neće moći iznenaditi jer sam sve već vidio u KSW-ovom kavezu.“

Zasad, kaže Soldić, planira odraditi tu jednu borbu koju duguje KSW-u, a dotad može vagati svoj sljedeći korak u karijeri.

“Želio bih se boriti s Conorom McGregorom i svim najboljim borcima u UFC-u, ali tko sam ja? Moram ostati skroman, čekati i vidjeti što slijedi. Trebalo mi je četiri godine da dočekam priliku za borbu s Mamedom. Sad sam ja u najboljoj poziciji i vidjet ćemo koga će mi KSW ponuditi.“

“Trenutačno imam 27 godina i imam još barem sedam godina karijere pred sobom. U dobroj sam poziciji i uvjeren sam u sebe i svoju vještinu. Ne bojim se nikoga, trenirao sam već s UFC borcima i znam što mogu. Mamed mi je poslije naše borbe rekao da ću biti UFC-ov šampion jednog dana, ali sam mu rekao da pričeka – moram najprije potpisati ugovor“, rekao je Soldić.

gol.dnevnik.hr