Sport

Soldić iz Montreala: ‘Poštujem Kincla, ali ovaj put sam čitave pripreme odradio s GSP-jem!’

Manje od mjesec dana nas dijeli do nove obrane KSW-ovog pojasa u velter kategoriji za Roberta Soldića. “RoboCopa” na velikoj, jubilarnoj 50. priredbi u Londonu poljske promocije Konfrontacja Sztuk Walki (KSW) očekuje iskusni češki borac Patrik Kincl.

“Ono što mi je najbitnije jest da mi je ovaj put u pripremama zaista jako mnogo pomogao Georges St. Pierre. Čitavo vrijeme smo trenirali zajedno, grapplali smo i hrvali. Također sam ovaj put još više pažnje i vremena dobio i od samog Firasa Zahabija. Fokusiran je na mene i na moje pripreme, čitavo vrijeme je tu da me gura naprijed, a dosta toga novoga sam uspio pohvatati. Naučio sam neke nove tehnike jer u  ovom sportu uvijek imate prostora za napredak i za učenje nečega novog.”

Je li trenirao s Roryjem MacDonaldom, Bellatorovim prvakom kojeg u listopadu čeka finale Grand Prixa protiv Douglasa Lime?

“Ove pripreme nisam previše radio s Roryjem. On je baš u ovom periodu dosta odmarao, uzeo je neko vrijeme za odmor i rekuperaciju. Trenirao je povremeno, kada bi došao u dvoranu bi zajedno radili, ali nije bio konstantno u dvorani”, odgovara “RoboCop” i objašnjava kako u dvorani ima toliko kvalitetnih imena da pojedinci zapravo i nisu bitni.

“Ovdje ima toliko boraca koji su već sada u UFC-u, toliko vrhunskih grapplera… Tako da sparing partnera nije nedostajalo. Najviše sam radio s UFC borcima iz srednje kategorije.”

Nasreću, Soldić je i ovaj put prošao bez ozbiljnijih ozljeda. Briga za tijelo i velika disciplina u treningu ga barem za sada lišavaju bilo kakvih ozljeda što mu omogućava ovako frekventne nastupe.

“Pripreme su prošle jako dobro, nije bilo nikakvih ozbiljnijih ozljeda. Naravno, u ovom sportu ste uvijek barem malo ozlijeđeni, nešto vas muči. Ali na to se morate naviknuti, morate stisnuti zube i proći kroz njih. Ukupno sam jako zadovoljan i bit ću jako dobro spreman za London”, tvrdi MMA borac iz Viteza.

Koliko zna o Patriku Kinclu, iskusnom češkom MMA borcu kojem će ovo biti debi za KSW?

“Patrik je jako opasan borac, izuzetno izdržljiv i spremam se za težak meč. Osim što se radi o vrlo iskusnom borcu s velikim brojem mečeva, on stiže iz kategorije više, iz srednje divizije, i odmah je dobio priliku napasti pojas. Meni je najbitnije da sam ja maksimalno spreman, a tada znam da me ništa ne može iznenaditi. I ja sam već skupio jako mnogo iskustva i prošao sam mnogo teških mečeva.”

“Sve u svemu jako cijenim Kincla. Jednom prilikom me već prozvao, ako se dobro sjećam bilo je to nakon moje posljednje pobjede. Inače je vrlo teško pronaći nekoga tko se želi boriti protiv mene, tako da ga tim više cijenim. Spreman sam maksimalno, ponovno ću se prikazati u najboljem svjetlu i naravno idem po pobjedu”, zaključio je “RoboCop”.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend