Lokalne vijesti

Šokantan iskaz trostrukog ubojice na suđenju u Novom Travniku: Ubit ću se da svima olakšam

Sabahudin Habib, optužen za trostruko ubojstvo koje se dogodilo 21. ožujka prošle godine u Sokolini kod Donjeg Vakufa ispričao se na suđenju članovima obitelji ubijenih, koji od prvog dana prate svako ročište u Kantonalnom sudu u Novom Travniku.

 

Habib je kazao kako ubijenog Omera Bašića nije dugo poznavao, za razliku od Ferida Rahmanovića i Ševke Draginovića. Ispričao je kako su poslovno surađivali i da su bili bliski.

Prisjećajući se tragičnih događaja, Sabahudin Habib je zaplakao, ali i ostali optuženi Arnel, Sanel i Avdo Habib. Suze nisu mogli zadržati ni članovi obitelji ubijenih. Tijekom Sabahudinovog iskaza, njihovi jecaji odzvanjali su se sudnicom.

Sabahudin Habib ispričao je da je kobnog dana sa sinom bio u Donjem Vakufu, a tragični slijed događaja počeo je kada je saznao da su Rahmanović, Bašić i Draginović došli da izvuku drva.

Otac mi je rekao da su spremili da izvuku i trupce koji nisu bili za pljenidbu i da su mu pakostili. Omer mi je rekao da mu moj otac nije dao da prođe putem i da će sve izvući zbog toga. To me je naljutilo, zamolio sam Ševku da to ne čine. Omer i Ševko su mi rekli da se sklonim sa puta da prođu. Rođak Sabit dodao mi je puško. Bio sam spreman odgovarati za sve ne znajući što će se desiti, ispričao je Habib.

Nakon neuspjelog pokušaja razgovora, uslijedilo je naguravanje.

 

Počeo je opći kaos. Dok sam držao pušku netko mi je skočio na leđa. Vidio sam čovjeka da leži. Ovo što sam napravio, znam da sam napravio. Nikad poslije rata nisam imao pušku, uzeo sam je tada. Država je od boraca ovo napravila, kazao je Habib.

On je, također, ispričao kako je imao psihičkih problema, ali nije posjećivao doktora. Još kobnog 21. ožujka htio je izvršiti samoubojstvo neposredno nakon tragedije. Tijekom boravka u pritvoru još se dva puta pokušao ubiti.

Pokušao sam dva puta da se odužim majkama, ženama i djeci ljudi koje sam ubio. I dalje namjeravam da to učinim i da svima olakšam, rekao je Sabahudin Habib.

Odgovarajući na pitanja branitelja Bekira Ferizovića, Habib je rekao kako je mogao i svog sina pogoditi. Tijekom unakrsnog ispitivanja tužitelja Šaćira Hadžića, optuženi je tvrdio da se sve dogodilo zbog puta koji je njegov otac pravio i koji je vlasništvo njegove obitelji. S druge strane, tužitelj Hadžić podsjetio je optuženog na ranije izjave te da je tragični događaj posljedica svađe zbog ukradenih drva.

(centralna.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend