Svijet

Šok u sudnici: Praljak je nakon izricanja presude popio otrov?!

Prliću je potvrđena kazna od 25 godina zatvora, a Stojiću od 20 godina. Onda je sudac počeo čitati presudu Praljku. Praljak je rekao da je popio otrov pa je čitanje presude prekinuto.

 

Nakon 13 godina Haaški je sud u srijedu trebao izreći konačnu i pravomoćnu presudu šestorici političkih i vojnih vođa bosanskohercegovačkih Hrvata za teške zločine nad muslimanima u BiH 1993.-1994. Šestorka je nepravomoćno osuđena u svibnju 2013. godine na ukupno 111 godina zatvora.  

Počelo je čitanje presuda, Prliću je potvrđena kazna od 25 godina zatvora, a Stojiću od 20 godina. Onda je sudac počeo čitati presudu Praljku. Odredio mu je također 20 godina zatvora. Praljak se pobunio i popio je nešto. Nakon toga je Praljak rekao da je popio otrov i čitanje presude je prekinuto. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Bivši predsjednik vlade Herceg Bosne Jadranko Prlić (58) je ranije nepravomoćno osuđen na 25 godina zatvora, bivši ministar obrane Bruno Stojić (62) i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak (72) i Milivoj Petković (68) na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić (61) na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić (65) na 10 godina zatvora.

 

Index.hr javlja kako nije jasno kako je Praljak uspio unijeti čašicu u sudnicu. Sudac je naredio da nitko ne dira čašu iz koje je pio. Spušteni su zastori u sudnici, na galeriji nisu mogli vidjeti što se događa. U 11:45 h vozilo hitne pomoći stiglo je na sud. Praljak je izveden iz sudnice. Upućen je i helikopter koji bi trebao pokupiti Praljka. Sletjet će ispred zgrade Haškog suda. Svim novinarima ispred sudnice naloženo je da se zbog toga maknu. Kada je Praljak nagnuo čašicu, s galerije, na kojoj se nalaze obitelji osuđenika, čuo se glasan uzvik “Ne!”.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend