Glazbene vijesti

Sofia Rei u Sarajevu

U ponedjeljak 15.4.2019. godine, u SARTR-u će biti održan koncert argentinske pjevačice Sofije Rei i karipskog multiinstrumentaliste JC Maillarda, u okviru koncertne sezone Grlom u jagode, koju u koprodukciji organiziraju Jazz Fest Sarajevo i Sarajevski ratni teatar.Nagrađivana pjevačica, autorica i producentica Sofia Rei važi za jednog od najstrastvenijih i najinventivnijih vokalista njujorške scene. Njena muzika istražuje različite tradicije južnoameričkog folklora, jazza, flamenca i elektronike.

Ova argentinska pjevačica rođena je i odrasla u Buenos Airesu, a u Sarajevu će nastupiti uz JC Maillarda koji će svirati na bas sazu, 8-žičanom elektroakustičnom muzičkom instrumentu koji je sam osmislio inspirisan tradicijom saza, odnosno turske bağlame i grčkog buzukija.

Za Sofiju Rei, umjetnicu snažnog vokala, čak i argentinski mediji su pisali da je jedna od najboljih pjevačica Južne Amerike. Njene maštovite interpretacije našle su se na četiri albuma objavljena pod njenim imenom, a na sarajevskom koncertu dvoje umjetnika će predstaviti svoj aktuelni album Keter.

Ulaznice za sarajevski koncert Sofije Rei i JC Maillarda koji će biti održan u SARTR-u u ponedjeljak, 15. 4.2019. godine, u 20.00 sati, u prodaji su u sistemu kupikartu.ba, a na dan koncerta moći će se kupiti na blagajni SARTR-a (od 18.00).

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend