Lokalne vijesti

Socijalna karta općine Vitez: 240 osoba kojima je potrebna pomoć

Općina Vitez je, u suradnji s mjesnim zajednicama, Crvenim križem, Centrom za socijalni rad, nevladinim organizacijama i neformalnim grupama građana organizirala volonterske aktivnosti, koje se provode otkako je proglašena pandemija koronavirusa.

Kako je kazala Marija Grabovac, pomoćnica općinskog načelnika za društvene djelatnosti i članica Kriznog stožera Općine Vitez, krajem prošle godine urađena je revizija tzv. socijalne karte, koja je pokazala da na području općine Vitez imamo 240 osoba u socijalnoj potrebi.

Do danas je 228 osoba dobilo određenu vrstu socijalne pomoći, od čega je za 66 osoba isplaćena novčana pomoć. Od Općine Vitez novčanu je pomoć dobilo 56 osoba, a ostale su uručene zahvaljujući angažmanu nevladinih organizacija.

Također, najugroženijim kategorijama stanovništva podijeljeno je 169 paketa pomoći; podjednak broj paketa osigurala su nevladina udruženja i Općina.

Općina je osigurala i 160 paketa s higijenskim potrepštinama, dok je tridesetak paketa osigurano angažmanom predstavnika raznih udruženja, koja djeluju na području općine Vitez.

Svim građanima u potrebi preporučeno je da kontaktiraju volontere u svojim  mjesnim zajednicama i njima najbliže, a onda po potrebi i druge.

S obzirom na sve teže gospodarske prilike i na području općine Vitez, za očekivati je i zahtjeve za pomoć i od onih osoba, koje se do sada nisu nalazile na socijalnoj karti. Njima je preporuka da, također, kontaktiraju odgovorne osobe iz svoje mjesne zajednice ili se sa zahtjevom jave na info pult općine Vitez.

U nastavku vam donosimo popis osoba s njihovim kontakt podacima, kojima se možete obratiti za pomoć:

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend