Snimljeni pljačkaši u Novom Travniku, poznato je koliko novca su ukrali iz bankomata

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije tragaju za nekoliko osoba koje su plinskom napravom raznijele i opljačkale dva bankomata u okviru trgovačkog objekta poduzeća Best na adresi Trg Federacije u Novom Travniku.

Policija je u posjedu videosnimke na kojoj se vidi kako grupa od najmanje tri osobe gura improviziranu plinsku napravu sa stražnje strane bankomata, nakon čega je uslijedila eksplozija koja je probudila mještane Novog Travnika.

Neslužbeno se doznaje da su sa sobom odnijeli oko 30.000 KM s obzirom na to da su bankomati dan ili dva ranije bili napunjeni.

Na snimci se vidi i automobil kojim su se dovezli, a riječ je o Passatu kojeg je policija pronašla u blizini, a za kojeg se ispostavilo da je dan ranije ukraden na području Kotor Varoši.

Policija smatra da su pljačkaši bili naoružani, a u dosadašnjem tijeku istrage istražitelji su razgovarali s nekoliko Travničana i Novotravničana, kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara MUP-a SBŽ-a.

“Policija je na razgovor privela nekoliko osoba s područja općina Travnik i Novi Travnik za koje sumnjamo da se mogu dovesti u vezu s navedenim kaznenim djelom. U suradnji s nadležnim županijskim Tužiteljstvom poduzimamo sve u našoj moći da otkrijemo imena počinitelja”, rekao je Hodžić.