Svijet

Snijeg će pasti i u nizinama? Dolazi snažna Arktička fronta

Severe Weather Europe tvrdi da će sredinom idućeg tjedna, prema svima dostupnim modelima, gotovo cijelu Europu pogoditi snažna Arktička fronta, čime će se završiti neobično toplo vrijeme u listopadu.

Nakon dosta dugotrajnog i neuobičajenog toplog vremena u velikom dijelu Europe, idućeg tjedna stiže velika promjena vremena. Naime, meteorološki portal Severe Weather Europe objavio je kako će sredinom idućeg tjedna, prema svima dostupnim modelima, gotovo cijelu Europu pogoditi snažna Arktička fronta, čime će se završiti neobično toplo vrijeme u listopadu.

– Fronta bi lako mogla donijeti snijeg i u nizine – navodi portal.

Kako navode, vrijeme će se početi mijenjati već početkom idućeg tjedna na području Skandinavije, a onda će krenuti prema istočnoj Europi, te će ‘gurati’ dalje mediteranskom i balkanskom poluotoku.

Foto: Severe Weather Europe

Snažna hladna fronta dominirat će u četvrtak istočnom Europom i balkanskim poluotokom, dok će slabjeti nad zapadnom Europom.

– Vrlo hladna zračna masa nastavit će kretanje brzo prema jugu i vjerojatno do petka ujutro doprijeti do sjeverozapada Turske – navodi Severe Weather Europe.

Foto: Severe Weather Europe

U subotu će fronta slabjeti nad istočnom Europom, no vratiti će se u jugoistočni Mediteran i donijeti teške vremenske uvjete na područje Bliskog istoka.

Foto: Severe Weather Europe

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend