Lokalne vijesti

Šmizle nastupom na TIFBU zaključile fenomenalnu kalendarsku godinu GKM-a Vitez

Najizvođenija, ujedno i jedna od najuspješnijih predstava Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez, “Šmizle”, zaključila je fenomenalnu kalendarsku godinu koja je iza GKM-a Vitez. 

 

Nastupom na TIFBU, pred krcatom dvoranom u Bugojnu, viteške su Šmizle još jednom oduševile. Tijekom cijele  predstave dvoranom se prolamao smijeh zadovoljne publike, koja je na koncu mlade kazalištarce iz Viteza nagradila gromoglasnim pljeskom.

TIFBU, inače međunarodni teatarski festival revijalnog karaktera organizira Fedra, a nastup GKM-a Vitez i Šmizli organiziran je u suradnji s podružnicom Matice hrvatske iz Bugojna.

Vrijedi istaknuti kako je, sada već, protekla kalendarska godina iznimno uspješna za GKM Vitez. Viteški kazalištarci osvojili su više od 50 pojedinačnih i zbirnih nagrada, realizirano je 5 premijernih predstava, zabilježeno više od 100 raznih nastupa natjecateljskog, revijalnog i humanitarnog karaktera. Uspješno su organizirani 9. Dani kazališta Vitez 2017. i 2. Dani hrvatskog kazališta u BiH, obje manifestacije nikad nisu bile posjećenije, a ni kvalitetnije. Organiziran je cijeli niz kazališnih radionica, među kojima i Ljetna škola glume. GKM Vitez dobio je i prvu magistricu glume, Mirnu Mišković, te još nekoliko akademski obrazovanih članova. U značajnoj mjeri, u suradnji s Radio Vitezom, obnovljena je i kazališna dvorana Vitez.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend