Lokalne vijesti, Regionalne vijesti

„Šmizle“ GKM-a Vitez najbolja predstava 8. festivala kazališnog stvaralaštva u Belom Manastiru

Tijekom listopada i studenog održan je tradicionalni, 8. festival kazališnog stvaralaštva u Belom Manastiru. Festival je ugostio veliki broj kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

 

Gradsko kazalište mladih Vitez još jednom je potvrdilo svoju kvalitetu te iznimnu popularnost koju uživa među publikom. Naime, prema ocjenama publike nagrada za najbolju predstavu 8. festivala kazališnog stvaralaštva u Belom Manastiru pripala je predstavi “Šmizle” GKM-a Vitez, koje tako i u četvrtoj godini igranja osvajaju nagrade gdje god se pojave.

Vrijedi istaknuti i to kako je u Belom Manastiru premijerno u Šmizlama nastupila Matea Bošnjak, u ulozi Lele, te osvojila nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu.

“Radujemo se novoj nagradi za najbolju predstavu. Posebno nas veseli taj nevjerojatan odnos i sinergija s publikom, a naše Šmizle i Svastike su tako nastavile stopostotan niz nagrada za najbolje predstave u izboru publike. Ovim putem čestitamo i našoj Matei koja je osvojila nagradu, ali i proteklog vikenda imala fenomenalan nastup na Supertalentu”, kratko su prokomentirali iz Gradskog kazališta mladih Vitez.

Godišnje kazališne nagrada dodijeljene su u sklopu 9. Europske Noći kazališta, 25. studenog, u Belom Manastiru, a s obzirom da su istovremeno članovi GKM-a Vitez nastupali u Popovači, nagrade će im biti naknadno uručene.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend