Lokalne vijesti

Šmizlama GKM-a Vitez nagrada publike za najbolju predstavu u Retkovcima

Šmizle i Gradsko kazalište mladih Vitez nastavljaju osvajati publiku i kazališne festivale u regiji. Predstava “Šmizle” GKM-a Vitez proglašena je najboljom predstavom 28. Smotre kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja je održana u Retkovcima.
„Ovo je još jedna potvrda koliko je predstava Šmizle prihvaćena među publikom. Nevjerojatna je naša sinergija s publikom, a posebno nas raduje da smo na svim festivalima na kojima smo nastupili sa Šmizlama, a na kojima publika bira najbolju predstavu, upravo mi bili ti koji su dobili tu nagradu. Za nas ova nagrada ima i posebno značenje, jer smo igranje predstave posvetili našem Filipu, koji je dio ekipe, ali iz zdravstvenih razloga nije bio s nama u Retkovcima. Ovu pobjedu posvećujemo njemu“, kazao je u izjavi za medije Ivan Sajević, voditelj Gradskog kazališta mladih Vitez.
Svečana podjela nagrada u Hrvatskom domu u Retkovcima, kojom je završena 28. Smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, održana je sinoć. Vrijedi istaknuti kako je pozornici Hrvatskog doma kulture odigrano ukupno 15 predstava, a nastupilo je 11 amaterski kazališnih družina iz Vinkovaca, Županje, Belog Manastira, Jastrebarskog, Slavonskog Broda, Đurđevca, Nedelišća, zatim Viteza i Gradnića u BiH, Šida u Srbiji.
Mladi kazalištarci iz Viteza ostvarili su novi veliki uspjeh osvojivši nagradu za najbolju predstavu u izboru publike, koja je među 15 predstava najveću ocjenu 4.72 dodijelila upravo predstavi „Šmizle“ Gradskog kazališta mladih Vitez. Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi “Šmizle” osvojila je Berna Mišković.
“Jako sam sretna što nas publika odlično prihvati gdje god nastupamo, što se potvrdilo i u Retkovcima. Cjelokupan ansambl je pružio odličnu igru i neopisivo smo sretni zbog najljepše i najvrjednije nagrade, a to je nagrada publike. Hvala publici u Retkovcima, kao i našim divnim domaćinima iz Kazališta Mika Živković. Veselimo se novom susretu”, kazala je u izjavi za medije Berna Mišković.
Gradsko kazalište mladih Vitez već narednog vikenda očekuje nastup na 22. Danima hrvatskog pučkog teatra u Hercegovcu (RH), a već u prvoj polovici ožujka planiran je nastup u Mostaru. Za travanj bi trebale biti pripremljene ti premijere, od kojih jedna zajednička produkcija s DIS teatrom iz Banja Luke.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend